Ammattitutkinnot

Ajoneuvoalan ammattitutkinto (Moottoripyörät)

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
n. 2 kuukautta
Pituus
n. 2 kuukautta
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Ajoneuvoalan ammattitutkinto (Moottoripyörät)

Riippumatta siitä millä ajat, jos siinä on jousitus, saat tästä koulutuksesta kaikki vastaukset tarpeisiisi! Kurssin kesto on 11 x 4 h ja se järjestetään iltakoulutuksena klo 17–21.

Kouluttajana toimii Skog Racingin perustaja Ari Skog. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus jousituksen suunnittelusta, kehittämisestä ja muutostöistä. Hän työskenteli 20 vuotta motocrossin korkeimmalla tasolla auttaen monia kuljettajia saavuttamaan unelmansa maailmanmestaruudesta.

Arin ura alkoi 1985 KTM Itävallan kilpamekaanikkona, vuonna -87 hän vaihtoi Yamaha Europen tiimiin ja -88 Italian Kawasakille. Vuonna 1990 hän työskenteli tehdas-Hondalla, jossa myös voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa Eric Geboersin kanssa 500cc luokassa. Vuosina 1991 ja -92 Skog voitti 500cc maailmanmestaruuden Georges Joben kanssa ja -93 hopeaa Jorgen Nilsonin kanssa Jobe Racing -tiimissä.

Vuodesta 1995 alkaen Ari keskittyi pääsääntöisesti iskunvaimentimiin aloittaessaan työskentelyn WP:n iskunvaimennintehtaalla. Siellä hänen tehtäviinsä kuului uusien osien ja säätöjen suunnittelu sekä testaaminen ja ylipäätään WP:n offroad-komponenttien suorituskyvyn parantaminen sekä tekninen tuki GP osakilpailujen ja testien aikana. Hän kehitti myös asetukset ja säädöt sekä offroad OEM että GP racing tuotteille.

Työskennellessään WP:llä Ari auttoi KTM-kuljettajia MX1- ja MX2-luokissa yli kymmeneen maailmanmestaruuteen suunnittelemalla, kehittämällä ja testaamalla uusia osia, säätöjä ja tuotteita. Skog oli se, keneltä pyydettiin apua, jos kuljettajilla oli ongelmia saada pyörän alusta mieleisekseen.

Skog on työskennellyt pitkän uransa aikana lukuisten suomalaisten ja ulkomaalaisten huippukuljettajien kanssa, joita ovat mm. Ari Viiri, Arto Panttila, Kurt Ljunqvist, Juha Salminen, Kari Tiainen, Samuli Aro, Petteri Silvan, Miska Aaltonen, Kenth Asplund, Jussi Vehviläinen, Niko Kalatie, Henric Stigell, Harri Kullas, Juss Laansoo, Billy Liles, Eric Geboers, Georges Jobe, Jorgen Nilson, Joel Smets, Shayne King, Peter Johansson, Yves Demaria, Steve Ramon, Jamie Dobb, Grant Langston jne.

Loistokas ura maailmalla ei ole sammuttanut Arin poltetta ja intohimoa suunnitella ja kehittää parempia iskunvaimentimia. Hän käyttää ja jakaa mielellään massiivista tietotaitoaan ja auttaa kaikissa jousitukseen ja säätöihin liittyvissä asioissa. Skog on tiiviisti yhteydessä Showan, Kayaban ja WP:n tehtaiden kanssa ja on tietoinen kaikista uusimmista maailmalla käytettävistä ratkaisuista, joten myös sinulla on mahdollisuus saada haltuusi sama tieto, mitä huipputiimit ja kuskit käyttävät.

Koulutuksessa suoritetaan ajoneuvoalan ammattitutkinnon korjaamapalvelujen osaamisalan
tutkinnonosa

  • Huolto- ja mittaustyöt, 20 osp

Opiskelijamaksu on 500 €, ja se laskutetaan kahdessa erässä koulutuksen aikana.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ajoneuvoalan ammattitutkinto (Moottoripyörät)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu