Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto soveltuu henkilöille, joilla on vähintään sosiaali- ja terveysalan ammatillisen perustutkinnon tasoiset tiedot ja taidot sekä lisäksi täydentäviä ja syventäviä opintoja sekä alan työkokemusta mielenterveys- ja päihdetyöstä.
Tutkinnon sisältö ja toteutus
Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinnon saat suoritettua, kun olet suorittanut molemmat pakolliset tutkinnon osat ja kaksi valinnaista tutkinnon osaa hyväksytysti. Toisen valinnaisen tutkinnon osan on oltava joko Lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyö tai Ikääntyneiden mielenterveys- ja päihdetyö.
Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluopintoihin.
Koulutus suoritetaan työn ohessa. Koulutus toteutetaan päivämonimuoto-opiskeluna, jossa lähi-, etä- ja itsenäinen opiskelu vuorottelevat.
Aiempi työkokemus ja/tai soveltuva koulutus vaikuttavat valmistavan koulutuksen laajuuteen. Osaamisen tunnistamisen kautta tutkinnon suorittaja voi edetä myös suoraan tutkinnon osien näyttöön. Tutkinnon suorittaminen kestää n. vuoden.
Tutkinnon voit suorittaa Helsingissä, Lahdessa ja Oulussa.
Lue lisää koulutuksesta oppilaitoksen kotisivuilta
Tutkinnon rakenne
Tutkinto koostuu pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista.
Pakolliset tutkinnon osat
- Mielenterveys- ja päihdetyössä toimiminen
- Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmien käyttäminen
Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan kaksi)
- Lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyö
- Ikääntyneiden mielenterveys- ja päihdetyö
- Tutkinnon osa ammattitutkinnosta
- Tutkinnon osa toisesta erikoisammattitutkinnosta
Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Tutkintoon on jatkuva haku, hakemuksen jättämisen ajankohdasta riippuen hakuehdot täyttävät hakijat kutsutaan orientaatiopäivään ennen seuraavaa koulutusjakson alkua.
Tutkinto / todistus
Mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto
Kustannukset
Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, jolloin koulutus on opiskelijalle maksuton.
Oppisopimuskoulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (hoks) mukaan. Opiskelijalle nimetään työpaikalta oppisopimuksen ajaksi työpaikkaohjaaja, joka toimii opiskelijan mentorina opintojen ajan.

Suomen Diakoniaopisto
Suomen Diakoniaopiston kampukset sijaitsevat Helsingissä Kalliossa ja Sturenkadulla, Lahdessa ja Oulussa. Koulutamme osaajia terveys- ja hyvinvointialoille sekä palvelualoille. Järjestämme myös aikuisten perusopetusta, erilaisia valmentavia koulutuksia ja palveluita maahanmuuttajien kotoutumiseen. Tarjoamme lisäkoulutusta työelämässä jo oleville ammattilaisille. Oma oppisopimustoimisto hoitaa kaikki oppisopimuksen...
Lue lisää oppilaitoksesta Suomen Diakoniaopisto ja katso koulutustarjonta täältä