Ammatilliset perustutkinnot

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | muotiassistentti

Stadin AO, paikassa Helsinki
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | muotiassistentti

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto antaa laaja-alaiset perusvalmiudet toimia alan työtehtävissä. Alan ammattilainen osaa palvella asiakkaita ja vastaanottaa tilaustöitä, toimii yhteistyö- ja verkostoitumistaitoisesti sekä työskentelee vastuullisesti ja kustannustehokkaasti. Koulutuksen aikana opiskelijalle karttuu perusosaaminen asusteiden, sisustustekstiilien tai vaatteiden valmistuksesta, muokkauksesta, korjauksesta sekä niiden hoidosta ja huollosta.

Koulutuksessa tutustutaan lisäksi erikoistekniikkoihin ja kiertotaloustuotteiden toteuttamiseen.

Tekstiili- ja muotialalla työskentelevän tulee olla oma-aloitteinen, joustava ja luova. Lisäksi alan ammattilaiselta edellytetään kolmiulotteista hahmotuskykyä, motorisia taitoja sekä organisointikykyä. Käytännön työtehtävissä vaaditaan myös kädentaitoja, estetiikan tajua ja paineensietokykyä.

Tekstiili- ja muotialan perustutkinnon suorittanut työskentelee suuntautumisestaan riippuen valmistus-, myynti-, markkinointi- tai huoltotehtävissä. Hän voi toimia myös yrittäjänä alihankinta-, teatteri- ja esiintymisasu- sekä mallistoprojekteissa.

Stadin AO:ssa tekstiili- ja muotialan koulutusta järjestetään Meritalon toimipaikassa.

Muotiassistentti

Muotiassistentti toimii muodin alalla assistentin tehtävissä. Muotiassistentti hyödyntää tietoa muodin ja muotoilun historiasta sekä uusimpia trendejä ja visuaalisuutta työtehtäviensä mukaisesti.

Muotiassistentti ymmärtää vaatteen valmistuksen prosessin ja tekee yksinkertaisia ompelutehtäviä. Hän voi toimia muotikuvauksissa ja -näytöksissä järjestelijänä huolehtien asujen ja vaatteiden toimituksista ja esillepanosta.

Alan työtehtävät

  • muotialan asiakaspalvelutehtävät ja avustavat tehtävät

Työnantajia

  • PR-toimistot
  • lehtien toimitukset
  • tapahtumatuotannot
  • stylistit
  • tavaratalot
  • oma yritys

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Syksy

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Koulutuksen kesto

Ammatilliset opinnot ovat päätoimisia ja kestävät yleensä noin 2 - 3 vuotta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen ja suunnitellaan, millaista osaamista opiskelija tarvitsee ja miten se hankitaan eri oppimisympäristöissä.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Tekstiili- ja muotialan vaatetusalan perustutkinto, muotiassistentti

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tekstiili- ja muotialan perustutkinto | muotiassistentti? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Stadin AO
Hattulantie 2
00550 Helsinki

Stadin AO

Stadin AO on Suomen suurin ammatillista koulutusta tarjoava oppilaitos. Meillä opiskelee noin 22 000 nuorta ja aikuista. Teemme monipuolista koulutusyhteistyötä myös organisaatioiden kanssa. Stadin AO:ssa voi opiskella lähes 30 eri tutkintoon ja hankkia osaamista yli 50 ammattiin. Oppilaitoksen kaikki 14 toimipaikkaa...

Lue lisää oppilaitoksesta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu