Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | hyvinvointiteknologia-asentaja, IT-tukihenkilö tai ohjelmistokehittäjä
Hyvinvointiteknologia-asentajaksi Sastamalassa
Koulutus antaa sinulle sekä tekniset valmiudet että tietoa siitä, miten ylläpidetään ja kohennetaan ihmisen terveyttä, toimintakykyä ja kuntoa teknologian avulla. Tunnet uuden tekniikan tuomat mahdollisuudet ihmisen toimintakyvyn lisäämisessä sekä osaat ottaa huomioon asiakkaalla mahdollisesti olevat toimintakyvyn rajoitteet.
Koulutusympäristössä opit erilaisten apuvälineiden ja turvaratkaisujen asennusta ja huoltoa. Opit tekemään kotiasumisen tukijärjestelmien ja hyvinvointiteknologiajärjestelmien järjestelmien käyttöönottotoimenpiteet ja antaa asiakkaalle järjestelmän käyttöopastuksen. Lisäksi pääset opiskelemaan robotiikkaa ja tunnet palvelurobottien mahdollisuudet.
Kenelle koulutus sopii?
Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet (pohjakoulutusvaatimuksena peruskoulu), jatkuvan haun kautta voivat hakea ne, joilla on jo aiemmin suoritettuna jokin muu tutkinto. Yhteishaussa hakevat pääsääntöisesti samana vuonna peruskoulunsa päättävät. Koulutukseen voi tulla myös suorittamaan alan keskeneräiset opinnot loppuun tai hakeutua opiskelemaan tutkinnon osia.
Koulutuksen sisältö
180 osp. Opintojen kesto henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan (noin 3 vuotta).
IT-tukihenkilöksi lähiopetuksena tai verkko-opetuksena!
Tieto– ja viestintätekniikan perustutkinnon suorittaneella on tieto- ja viestintätekniikan tehtävissä edellytetty ammattitaito ja tutkinnon suorittanut osaa toimia yhteistyökykyisesti tieto- ja viestintäteknisessä ympäristössä. Hän osaa käyttää alan sanastoa, selvittää asiakkaan tarpeita ja tehdä asiakaslähtöisiä ratkaisuja tieto- ja viestintäteknisiin tehtäviin liittyen. Hän varmistaa, että työn lopputulos vastaa työlle asetettuja vaatimuksia.
IT-tukihenkilö osaa toimia työasemien, verkko- ja lisälaitteiden sekä toimialueiden muodostamassa tieto- ja viestintäteknisessä ympäristössä. Hän toimii osana tietohallintoa sekä auttaa käyttäjiä erilaisissa teknisissä ongelmissa asiakkaan tiloissa tai etäyhteyden välityksellä.
Kenelle koulutus sopii?
Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet (pohjakoulutusvaatimuksena peruskoulu). Sasky Mäntän seudun koulutuskeskuksen verkko-opintoihin pohjakoulutusvaatimuksena on lukio tai ammatillinen perustutkinto.
Koulutuksen sisältö
Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).
Tarkemman kuvauksen tutkinnon muodostumisesta löydät ePerusteet – palvelusta.
Tutkintoon sisältyy myös työpaikalla tapahtuvaa oppimista, josta sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Koulutuksen alussa opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa otetaan huomioon myös opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen. HOKSissa sovitaan opinnoista ja niiden suorittamistavoista sekä mahdollisista tukitoimista.
Ohjelmistokehittäjäksi Tampereella ja Huittisissa
Ohjelmistokehittäjä toimii koodaajana erilaisissa projekteissa, jossa hän on osa ohjelmistojen toteutustiimiä. Keskeisiä sisältöjä ovat tietotekniikan monialaiset työtehtävät, kuten hankintaprojekteissa toimiminen, asiakaspalvelu sekä ohjelmistojen toteuttaminen suunnittelusta toteutukseen.
Kenelle koulutus sopii?
Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet. Alalla vaadittavia taitoja ovat muun muassa englanti, matematiikka, looginen ajattelu, luovuus ja yhteistyötaidot. Tampereelle pohjakoulutusvaatimuksena on peruskoulu, Huittisten toteutukseen lukio tai ammatillinen perustutkinto. Yhteishaussa hakevat pääsääntöisesti samana vuonna peruskoulunsa päättävät. Koulutukseen voi tulla myös suorittamaan alan keskeneräiset opinnot loppuun tai hakeutua opiskelemaan tutkinnon osia.
Koulutuksen sisältö
Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).
Hakeminen
Saskyyn voit hakea opiskelemaan joko yhteishaussa Opintopolun kautta tai jatkuvassa haussa suoraan oppilaitokseen.
Yhteishaku
Jos olet juuri päättänyt peruskoulun, kymppiluokan tai tutkintokoulutukseen valmentavan-TUVA-koulutuksen, haet ensisijaisesti yhteishaussa.
Jatkuva haku
Jatkuva haku antaa mahdollisuuden hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden. SASKY koulutuskuntayhtymän jatkuvassa haussa voit hakea kaikkiin tutkintoihin tai tutkinnonosiin koulutustarjonnastamme.
Jatkuvassa haussa voi hakea kuka tahansa, joka haluaa hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistaan.
Tutkinto / todistus
Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto
Kustannukset
Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvälineistä, oppikirjoista, muusta opiskelumateriaalista sekä opintokäynneistä. Muutoin opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan.
Seuraavat toteutukset
Ota yhteyttä
SASKY koulutuskuntayhtymä
SASKY koulutuskuntayhtymä järjestää monipuolista ja laadukasta ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille. Saskyyn kuuluvat oppilaitokset sijaitsevat Huittisissa, Hämeenkyrössä, Ikaalisissa, Kihniössä, Kokemäellä, Mänttä-Vilppulassa, Parkanossa, Ruovedellä, Sastamalassa ja Tampereella. Sasky Ammatti-instituutti Iisakki (Hämeenkyrö, Osara ja Parkano) Sasky Huittisten ja Kokemäen oppilaitos Sasky Ikaalisten...
Lue lisää oppilaitoksesta SASKY koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä