Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Opiskele kokiksi Sastamalassa, Hämeenkyrössä, Mänttä-Vilppulassa tai Tampereella!
Kokki toimii ruuanvalmistuksen tehtävissä erilaisissa ravintoloissa. Työhön kuuluu erilaisten raaka-aineiden ja puolivalmisteiden esikäsittelyä, käsittelyä ja kypsentämistä. Ammatissa tarvitaan kädentaitoja, luovuutta sekä hyvää maku– ja hajuaistia ja fyysistä kuntoa.
Kokkeja työskentelee erilaisissa ravintoloissa, suurkeittiöissä, kahviloissa, juhla– ja pitopalveluyrityksissä ja pikaruokapaikoissa.
Opintojen aikana opitaan tekemään ruokaa sekä ravintola- että suurkeittiössä ja laittamaan se tarjolle joko annoskohtaisesti tai suurelle joukolle. Kokki osaa käyttää, huoltaa ja puhdistaa nykyaikaisen keittiön laitteita ja hän huolehtii usein myös tavaratilausten vastaanotosta ja varastoinnista.
Kokki osallistuu usein ravintolan lounas- ja á la carte -ruokalistojen sekä ateria- ja annostilausten suunnitteluun. Kokin tehtäviin kuuluvat myös keittiön puhtaanapitoon liittyvät tehtävät sekä astioiden huolto.
Opiskele tarjoilijaksi Tampereella, Sastamalassa, Hämeenkyrössä tai Mänttä-Vilppulassa!
Tarjoilija on asiakaspalvelun ja myynnin ammattilainen. Hän tuntee myymänsä tuotteet ja osaa yhdistää ruokia ja juomia. Tarjoilija vastaanottaa tilaukset, tarjoilee ruoka-annokset ja juomat sekä laskuttaa asiakkaan tilaukset. Myynti– ja asiakaspalvelutyöt erityyppisissä ravintoloissa edellyttävät joustavuutta, järjestelykykyä ja palveluhenkisyyttä sekä fyysistä kuntoa.
Tarjoilijoita työskentelee erilaisissa ravintoloissa (hotellin ravintoloissa, ruokaravintoloissa, lounas- tai henkilöstöravintoloissa, tanssiravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, diskoissa, musiikkibaareissa, junien ravintolavaunuissa), kahviloissa, liikenneasemilla, pikaruoka-, juhlapalvelu– tai matkailuyrityksissä, suurtalousalan toimipaikoissa sekä laivoilla.
Opintojen aikana opitaan toimimaan asiakaspalvelutehtävissä erilaisissa ravintoloissa ja julkisen sektorin paikoissa. Tarjoilija osaa tehdä monipuolisia kattauksia ja esitellä myytäviä tuotteita. Tarjoilijan tehtäviin kuuluvat myös ravintolasalin puhtaanapitoon liittyvät tehtävät.
Hakeminen
Saskyyn voit hakea opiskelemaan joko yhteishaussa Opintopolun kautta tai jatkuvassa haussa suoraan oppilaitokseen.
Yhteishaku
Jos olet juuri päättänyt peruskoulun, kymppiluokan tai tutkintokoulutukseen valmentavan-TUVA-koulutuksen, haet ensisijaisesti yhteishaussa.
Jatkuva haku
Jatkuva haku antaa mahdollisuuden hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden. SASKY koulutuskuntayhtymän jatkuvassa haussa voit hakea kaikkiin tutkintoihin tai tutkinnonosiin koulutustarjonnastamme.
Jatkuvassa haussa voi hakea kuka tahansa, joka haluaa hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistaan.
Tutkinto / todistus
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto
Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Perustutkinnon jälkeen osaamista voi hankkia lisää esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.
Kustannukset
Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, oppikirjoista, työvaatteista ja -kengistä sekä opintoihin liittyvästä pakollisesta hygieniaosaamiskortin suorituksesta.
Opiskeltavasta tutkinnosta riippuen kustannukset vaihtelevat paljon. Muutoin opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan.
Koulutuspaikka
Voit opiskella kokiksi tai tarjoilijaksi Sastamalassa, Hämeenkyrössä, Mänttä-Vilppulassa tai Tampereella.
Seuraavat toteutukset
Ota yhteyttä
SASKY koulutuskuntayhtymä
SASKY koulutuskuntayhtymä järjestää monipuolista ja laadukasta ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille. Saskyyn kuuluvat oppilaitokset sijaitsevat Huittisissa, Hämeenkyrössä, Ikaalisissa, Kihniössä, Kokemäellä, Mänttä-Vilppulassa, Parkanossa, Ruovedellä, Sastamalassa ja Tampereella. Sasky Ammatti-instituutti Iisakki (Hämeenkyrö, Osara ja Parkano) Sasky Huittisten ja Kokemäen oppilaitos Sasky Ikaalisten...
Lue lisää oppilaitoksesta SASKY koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä