Sivuston käyttötapa: Mobiili

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto | valmennuksen osaamisala

Santasport Lapin Urheiluopisto
Yhteenveto
Noin 1 vuosi
suomi
Kysy seuraavaa aloitusta
   
Monimuotokoulutus
Rovaniemi
Ammattitutkinnot

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto | valmennuksen osaamisala

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto | valmennuksen osaamisala

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto | valmennuksen osaamisala

Valmentajan ammattitutkinnon tavoitteena on parantaa suomalaisten aktiivivalmentajien tieto-taitotasoa vastaamaan huippu-urheilun jatkuvasti kasvaviin ja muuttuviin haasteisiin sekä nostaa suomalaisen valmennustyön yhteiskunnallista arvostusta. Valmentajan työympäristöä on pääasiallisesti kansallisen tason kilpa- ja huippu-urheilu.

Koulutuksessa huomioidaan kokonaisvaltainen valmennusnäkökulma, joukkue- ja yksilölajit sekä ravintovalmennus. Erityisvahvuutena valmentajan ammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa on fysiologian, kokonaisvaltaisen valmennuksen, harjoittelun ohjelmoinnin ja henkisen valmennuksen osaaminen. 

Valmentajan ammattitutkinnon suorittanut osaa:

  • kehittää osaamistaan valmentajana
  • toimia valmentajana valmennustyössään
  • kehittää valmennuksen toimintaympäristöä
  • toimia urheilijalähtöisesti ja tukea sekä seurata urheilijan kokonaisvaltaista kehittymistä
  • edistää valmennustilanteiden turvallisuutta sekä arvioida omaa valmennusosaamistaan

Tutkinnonsuorittajalla on mahdollisuus kehittää ammattitaitoaan lasten-, nuorten tai aikuisten valmennuksessa.

Opintojen sisältö

Koulutuksen sisältö perustuu Opetushallituksen vahvistamiin valmentajan ammattitutkinnon perusteisiin. Tutkinto koostuu kahdesta pakollisesta ja yhdestä valinnaisesta osasta.

Pakolliset osat:

  • Ammatillinen toiminta valmentajana

Valinnaiset osat (valitaan yksi):

  • Lasten valmentaminen
  • Nuorten valmentaminen
  • Aikuisten valmentaminen

Valmistavan koulutuksen toteutus

Koulutus sisältää yhdeksän neljän päivän mittaista lähiopetusjaksoa Rovaniemellä, etäopiskelua ja käytännön valmennustyön oppimista. Opintojen laajuus on 150 osp, joka sisältää lähi- ja etäopiskelun.

Tutkinnon voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta tai oppisopimuskoulutuksena. Koulutus henkilökohtaistetaan jokaisen opiskelijan kohdalla henkilökohtaisella suunnitelmalla.

Hakeminen

Valinnan kriteereinä ovat aikaisemmat valmentajakoulutukset, valmennuskokemus ja nykyinen valmennustilanne. Koulutukseen haetaan Santasportin verkkosivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella.

Tutkinto / todistus

Valmentajan ammattitutkinto

Kustannukset

Koulutuksen hinta 1100 € sisältää valmistavan koulutuksen koulutusmateriaaleineen, tutkintomaksun ja tutkintosuoritukset. Opiskelijalla on mahdollisuus majoittua ja ruokailla lähijaksojen aikana edulliseen opiskelijahintaan.

Tarvittaessa opiskelijat voivat anoa koulutukseen Kelan opintotukea tai aikuisopintotukea. Opintoihin voi hakeutua myös oppisopimusväylän kautta ottamalla yhteyttä oman alueen oppisopimustoimistoon.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto | valmennuksen osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Santasport Lapin Urheiluopisto

Santasport Lapin Urheiluopisto

Santasport Lapin Urheiluopisto

Pidätkö liikunnasta ja ihmisten kanssa työskentelemisestä? Haluatko tuottaa ja kokea liikunnallisia elämyksiä? Vai suunnitteletko tanssijan uraa? Santasport Lapin Urheiluopisto tarjoaa monipuolisesti ammatillista peruskoulutusta sekä lisä- ja täydennyskoulutusta. Koulutusohjelmia ja tutkintoja on runsaasti– valitse itsellesi sopivin! Lapin Urheiluopistossa on mahdollista suorittaa...


Lue lisää oppilaitoksesta Santasport Lapin Urheiluopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Santasport Lapin Urheiluopisto

Hiihtomajantie 2
96400 Rovaniemi

 Näytä puhelinnumero
santasport.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto | valmennuksen osaamisala täytä seuraavat tiedot: