Taideteollisuusalan perustutkinto | Puusepän koulutus

Salon seudun ammattiopisto
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotukikelpoinen
Ammatilliset perustutkinnot
Salo

Alkavat koulutukset
Salo
7.8.2023

Salo
Joustavasti

Video

Puuseppä

Taideteollisuusalan perustutkinto | Puusepän koulutus

Haluatko toimia luovalla alalla? Opiskele puusepän koulutus

Puusepän koulutus sopii sinulle, joka olet kiinnostunut käsillä tekemisestä. Koulutuksessa opit työstämään ainutlaatuista ja ekologista puumateriaalia.

Salossa pääset opiskelemaan uudessa ja hyvillä koneilla varustetussa verstaassa. Sinä pääset tekemään paljon, sillä opinnot ovat hyvin käytännönläheisiä. Perusharjoitusten jälkeen pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan jo omia suunnitelmiasi. Opiskeluaika riippuu aikaisemmasta osaamisestasi ja koulutuksestasi. Aikuisena opiskeluaikasi voi olla 1 – 2 vuotta. Suoraan peruskoulusta tulleena opiskeluaikasi on noin 2,5 – 3 vuotta.

Jos olet jo puualan ammattilainen, voit tulla meille kehittämään omaa osaamistasi. Voit opiskella esimerkiksi cnc-työstöä tai kehittää oman yrityksen tuotemallistoa.

Puusepän koulutuksessa opit monipuolisia kädentaitoja

Artesaani puuseppänä osaat suunnitella ja valmistaa kokopuusta tehtyjä huonekaluja ja sisustustuotteita. Voit suunnata opintojasi myös rakennuspuusepän työtehtäviin. Teet opintojen alussa yhdessä opettajan kanssa oman suunnitelmasi. Koulutukseen on sinulle suunniteltu valmiiksi erilaisia opiskelupolkuja. Voit olla tekijä-, suunnittelija- ja yrittäjäpainotteisella opiskelupolulla tai tehdä vähän kaikkia. Suunnitelman avulla voit keskittyä sinua kiinnostaviin puualan opintoihin. Voit esimerkiksi panostaa cnc-tekniikan avulla tehtäviin tuotteisiin tai harjoitella käsin sorvaamista mestariksi asti.

Koulutukseen kuuluvissa työharjoitteluissa pääset tutustumaan alan työpaikkoihin ja niiden työtehtäviin. Voit suunnata työssäoppimista omien opiskelusuunnitelmiesi mukaan esimerkiksi entisöintialan työpaikkoihin tai vaikka teatterien lavastamoihin. Sinulla on hyvä mahdollisuus työllistyä juuri omaan harjoittelupaikkaasi.

Puualan koulutuksen voit suorittaa myös kokonaan tai osittain oppisopimuksella, jos työnantaja maksaa sinulle palkkaa. Työelämäjakson voit suorittaa myös ulkomailla. Oppilaitos avustaa sinua käytännön järjestelyissä.

Koulutuksessa opit myös tekemään omasta osaamisestasi näkyvää. Sosiaalisen median avulla tallennat oman kehittymisesi puuseppänä ja voit käyttää sitä apuna työpaikan saamisessa.

Puualan koulutuksen keskeiset sisällöt:

  • puun työstömenetelmät käsin ja koneilla
  • puumateriaalin ominaisuudet
  • puualan liitokset ja rakenteet
  • tuotesuunnittelun perusteet
  • cad- ja 3D-piirtäminen
  • cnc-perusteet
  • työturvallisuus ja kestävä kehitys

Puualan ammattilaisena työskentelet monipuolisissa tehtävissä

Puuseppänä sinulla on hyvät työllistymismahdollisuudet. Lähialueella on paljon puusepänalan työpaikkoja. Työpaikkasi voi olla alan tehtaassa tai verstaassa. Voit työskennellä myös myyntitehtävissä tai teatterin lavastamossa. Myös rakennusala työllistää puuseppiä esimerkiksi kalusteasennustehtäviin ja mittatilausikkunoiden ja -ovien valmistuksessa.

Yrittäjyys on sinulle yksi hyvä vaihtoehto. Puusepän koulutus antaa sinulle perustiedot yrittäjänä toimimisesta.

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaisen opiskelijan kanssa

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä.

Tutkinto / todistus

Taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani (puuseppä)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto | Puusepän koulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Salon seudun ammattiopisto

» Salon seudun ammattiopisto somessa

Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....


Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Salon seudun ammattiopisto

Taitajankatu 2-6
24240 Salo

 Näytä puhelinnumero
www.sskky.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto | Puusepän koulutus täytä seuraavat tiedot: