Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

Salon seudun ammattiopisto
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä / joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Salo
Ammatilliset perustutkinnot

Video

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut on kielitaitoinen sekä myynti- ja asiakaspalveluhenkinen. Hän suunnittelee, toteuttaa, valmistaa ja myy tuotteita ja palveluja. Hän toimii työpaikan ja toimintaympäristön liikeidean sekä suomalaisen ruoka- ja tapakulttuurin mukaisesti. Hän hallitsee omavalvonnan ja alkoholin anniskelumääräykset ja toimii kannattavasti ja kestävän toimintatavan mukaisesti.

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittaneella on alan perusvalmiuksien lisäksi valintojen mukaan erikoistunut osaaminen asiakaspalvelun tai kokin työtehtävissä.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Koulutuksessa valitaan yksi osaamisala seuraavista:

  • Asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija
  • Ruokapalvelun osaamisala, kokki

Kokin ammatillisissa opinnoissa opiskellaan

  • tuotteiden myyntiä
  • asiakaspalvelua
  • ravintola- ja catering-alan ruokakulttuurin tuntemusta
  • raaka-aine tuntemusta ja monipuolista ruoanvalmistusta
  • ruokalistojen ja annosten suunnittelua
  • ravitsemusta ja erityisruokavalioita
  • reseptiohjelman hyödyntämistä

Tarjoilijan ammatillisissa opinnoissa opiskellaan

  • asiakaspalvelutilojen kunnostamista
  • asiakaspalvelua
  • myyntiä
  • tuotetietoutta
  • erityisruokavalioiden tuntemusta
  • erilaisten ruokien ja juomien annos-, juhla- ja tilaustarjoilua

Opintojen aikana opiskelijat toteuttavat alueen yritysten kanssa yhteistyössä
erilaisia juhlia ja tapahtumia. Opiskelijoilla on mahdollisuus tehdä myös osa opinnoista yrittäjänä.

Koulutus on mahdollista suorittaa oppilaitoksessa tai oppisopimuksella alan työpaikassa.

Uramahdollisuudet

Kokki työskentelee hyvin erityyppisin liikeideoin toimivissa yrityksissä, keittiön työtehtävissä ja myyntityössä. Työpaikkoja voivat olla ravintolat, lounaspaikat, juhla- ja pitopalveluyritykset, kahvilat, liikenneasemat, koulujen, sairaaloiden, päiväkotien ja vanhainkotien keittiöt sekä matkustaja- ja rahtialukset.

Tarjoilija työskentelee asiakaspalvelu-, tarjoilu- ja myyntitehtävissä. Työpaikkoja ovat kahvilat, ravintolat, henkilöstöravintolat, liikenneasemat, pikaruoka-, juhlapalvelu- ja matkailuyritykset sekä suurtalousalan toimipaikat.

Ammatillisista perustutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Salon seudun ammattiopisto

» Salon seudun ammattiopisto somessa

Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....


Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Salon seudun ammattiopisto

Taitajankatu 2-6
24240 Salo

 Näytä puhelinnumero
www.sskky.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija täytä seuraavat tiedot: