Sivuston käyttötapa: Mobiili

Luontoalan ammattitutkinto | erä- ja luonto-opas

Saamelaisalueen koulutuskeskus
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Kysy lisätietoja
   
Päiväopinnot
Inari
Ammattitutkinnot

Luontoalan ammattitutkinto | erä- ja luonto-opas

Erä- ja luonto-opas

Luontoalan ammattitutkinto | erä- ja luonto-opas

Ensimmäinen eräopaskurssi ja ammattitutkinto toteutettiin Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa jo vuonna 1987. Erä- ja luonto-oppaan ammattitutkintoon valmistava koulutus on aikuisten ammatillista täydennys- ja lisäkoulutusta. Opetus toteutetaan enimmäkseen lähiopetuksena, mutta sisältää myös itsenäistä opiskelua ja työssäoppimista.

Eräopaskoulutus toteutetaan Kaamasen Toivoniemessä, jossa on upeat puitteet eräopaskoulutukselle. Lähellä ovat Muotkan, Hammastunturin ja Vätsärin erämaa-alueet, Lemmenjoen ja Saariselän kansallispuistot sekä Inarijärvi.

Ylä-Lapin luontokeskus ja Saamelaismuseo Siida ovat myös Inarissa. Pohjois-Norjan Finnmark eli Ruija sekä Jäämeri ovat vain parin tunnin ajomatkan päässä. Koululla järjestetään paljon kulttuurimatkailua ja koululla on myös hyvät suhteet Alaskaan ja Kanadaan.

Luontotuntemusta, retkiä ja erätaitoja

Eräopaskoulutukseen sisältyy muun muassa luonnontuntemusta, erä- ja ensiaputaitoja, vaelluksia, kalastusta, maastopyöräilyä, moottorikelkkailua, kotakokkausta ja paikalliskulttuuria.

Inarin, Ivalon ja Saariselän matkailuyritykset tarjoavat monipuolisia työssäoppimispaikkoja alaa opiskeleville ja töitä ammattitaitoisille oppaille. Työssäoppiminen toteutetaan talvisesongin aikana. Oppilaitoksella on kattava valikoima alan välineistöä. Osa koulutuksesta tapahtuu Inarijärvellä sijaitsevassa hyvin varustellussa kalastustukikohdassa.

Hakeminen ja kelpoisuus

Huhtikuussa alkava koulutus on jo täynnä. Seuraava koulutus järjestetään aikaisintaan syksyllä 2019. Kysy lisää!

Tutkinto / todistus

Luontoalan ammattitutkinto, erä- ja luonto-opas.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Luontoalan ammattitutkinto | erä- ja luonto-opas? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Saamelaisalueen koulutuskeskus Facebookissa

Saamelaisalueen koulutuskeskus

Saamelaisalueen koulutuskeskus

» Saamelaisalueen koulutuskeskus somessa

Tervetuloa aitojen taitojen juurille – opiskelemaan Suomen huipulle! Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK) on toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille ainutlaatuisessa opiskeluympäristössä. Upea luonto tarjoaa Saamelaisalueen koulutuskeskuksen työntekijöille ja opiskelijoille viihtyisät puitteet vapaa-ajan harrastuksille vuoden jokaisena päivänä....


Lue lisää oppilaitoksesta Saamelaisalueen koulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Saamelaisalueen koulutuskeskus yhteystiedot

Saamelaisalueen koulutuskeskus

Menesjärventie 4
99870 Inari

 Näytä puhelinnumero
www.sogsakk.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Luontoalan ammattitutkinto | erä- ja luonto-opas täytä seuraavat tiedot: