Ammatilliset perustutkinnot

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija

Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija

Tarjoilija

Tarjoilijat työskentelevät asiakaspalvelutehtävissä, joten palveluhenkisyys, asiakaspalvelutaidot ja joustavuus korostuvat työtehtävissä. Tarjoilijat työskentelevät yhteistyössä muun ravintolahenkilökunnan kanssa, joten yhteistyötaidot ovat myös merkittävässä roolissa.

Tarjoilijan työtehtävät

Tarjoilijan työpäivä koostuu monenlaisista tehtävistä aina asiakkaiden pöytiin opastamisesta, tilausten ottamisesta ja tarjoilutehtävistä laskutukseen ja pöytien siistimiseen. Ammattitaitoinen tarjoilija muistaa ravintolassa tarjoiltavien ruoka- ja juoma-annokset ainesosineen sekä osaa esitellä ne asiakkaille. Asiakaspalvelutehtävissä palveluhenkisyys, joustavuus ja asiallinen käytös on osattava säilyttää myös kiireessä ja hankalissakin tilanteissa. Lisäksi järjestelmällisyys, hyvä muisti, yhteistyötaidot ja kielitaito ovat eduksi tarjoilijan työtehtävissä.

Tarjoilija työelämässä

Tarjoilijoita tarvitaan useissa erilaisissa ravintoloissa. Työpaikkoja voivat olla ravintolat, henkilöstöravintolat, pubit, yökerhot, liikenneasemat, kahvilat, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyritykset sekä suurtalouden toimipaikat. Työ on tyypillisesti vuorotyötä, jossa työaika voi usein sijoittua myös iltaan ja viikonloppuun. Työpäivään voi kuulua niin hiljaisia kuin kiireisiä hetkiä.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
PAOK Palvelualan Opisto Kuopio
Asemakatu 4
70100 Kuopio

Palvelualan Opisto Kuopiossa (PAOK:ssa) voit kouluttautua aloille, jotka työllistävät hyvin. Niin ravintola- ja catering- kuin puhtausalan ammattilaisista on huutava pula. Palvelualan Opisto Kuopiossa varmistaa, että valmistut alan ammattilaiseksi, alan viimeisin tieto mukanasi. Pieni opisto, jossa opetus on laadukasta ja opettajilla...

Lue lisää oppilaitoksesta PAOK Palvelualan Opisto Kuopio ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu