Ammatilliset perustutkinnot

Prosessiteollisuuden perustutkinto | prosessinhoitaja, kemianteollisuus

OSAO, paikassa Kaukovainio
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Prosessiteollisuuden perustutkinto | prosessinhoitaja, kemianteollisuus

Prosessin hoitaja kemiateollisuudessa

Kemianteollisuuden prosessinhoitaja hallitsee ja valvoo kemianteollisuuden yritysten koneita ja järjestelmiä. Voit työskennellä esimerkiksi paperi- ja kemianteollisuuden yrityksissä sekä vesi- ja lämpölaitoksissa.

Prosessinhoitajana osaat käyttää kemiallisia, mekaanisia, termisiä, ympäristöteknisiä ja aineensiirron yksikköprosesseja. Osaat käyttää prosessiohjauksen automaatiojärjestelmiä ja seurata prosessi- ja kenttälaitteiden toimintaa sekä valvoa, ohjata ja säätää työalueensa prosesseja. Suoritat työssäsi kunnonvalvontaa ja varmistat prosessin häiriötöntä toimintaa. Osaat tehdä voiteluhuoltoja ja muita prosessi- ja automaatiokenttälaitteiden huoltoja.

Tutkinnon rakenne ja opinnot

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) sekä yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset ammatilliset tutkinnon osat

  • Tuotantoprosessien käynnissäpito 25 osp
  • Kemianteollisuuden yksikköprosessien hallinta 40 osp
  • Tuotantoprosessien hallinta ja prosessin ohjaaminen 40 osp

Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat 40 ospYhteiset tutkinnon osat 35 osp

  • Viestintä ja vuorovaikutusosaaminen
  • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
  • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Opinnot takaavat sinulle vahvan pohjan jatko-opintoihin. Ammatillisia opintoja voi jatkaa työelämässä ammatti- ja erikoisammattitutkintojen suorittamisella. Luonteva jatko-opintoväylä on myös tekniikan ja liikenteen alan ammattikorkeakoulututkinto, insinööri (AMK). Yliopistossa voi suorittaa esimerkiksi tekniikan kandidaatin, diplomi-insinöörin ja filosofian maisterin tutkinnon. Ammatillisen opettajan pedagogiset opinnot antavat jatkokoulutusmahdollisuuden ammatillisen opettajan työtehtäviin. Tutkinto antaa myös yleisen jatko-opintokelpoisuuden.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Kaukovainio
  • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Prosessiteollisuuden perustutkinnossa kielitaitotasosuositus on B1.1.

Tutkinto / todistus

Prosessiteollisuuden perustutkinto, prosessinhoitaja

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
OSAO
Kotkantie 1
90250 Oulu

OSAO

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Meillä on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle. Olemme avoinna hakijoille läpi vuoden. Opiskelijoita 8 500 Mitattu opiskelijatyytyväisyys...

Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu