Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kehitysvamma-alan ammattitutkinto

OSAO
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Kysy lisätietoja
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Monimuotototeutus
Oulu
Ammattitutkinnot

Kehitysvamma-alan ammattitutkinto

Kehitysvamma-alan ammattitutkintoon valmistava koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on vähintään sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon tasoisia tietoja ja taitoja sekä työkokemusta sosiaali- ja terveysalalla.

Kehitysvamma-alan ammattitutkinnon suorittaneet työskentelevät toimintaympäristöissä, joissa eri-ikäiset kehitysvammaiset ihmiset asuvat, opiskelevat, tekevät työtä tai ovat palveluiden käyttäjinä. Työ on vastuullista ihmisten tukemista, ohjausta ja hoitoa.

Kehitysvamma-alan ammattitutkinnon sisältö

Tutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta.

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Ammatillinen toiminta kehitysvamma-alalla 
  • Toimintakyvyn ja oppimisen tukeminen
  • Vuorovaikutus ja kommunikointi 

Valinnaiset tutkinnon osat:

  • Yhteistyö perheen ja läheisten kanssa
  • Sosiokulttuurinen työ kehitysvamma-alalla.
  • Valinnaisena tutkinnon osana voi suorittaa myös tutkinnon osan sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta sen muodostumissääntöjen mukaisesti tai tutkinnon osan toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta.

Opintojen toteutus

OSAOssa kehitysvamma-alan ammattitutkintoon valmistava koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa määritellään tutkinnon sisältö ja kesto. 

Hakeminen

Hakeutujalta edellytetään aikaisemmin hankittua osaamista sosiaali- ja terveys- tai kehitysvamma-alalta (esim. koulutus ja työkokemus, harrastuneisuus). Etusijalla ovat hakijat, jotka työskentelevät tutkintoon soveltuvassa työympäristössä. 

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Lisätietoa hakemisesta löydät oppilaitoksen kotisivuilta.

Jos näkyvissä ei seuraavaa aloitus- ja hakuajankohtaa, voit halutessasi olla yhteydessä oppilaitokseen.

Tutkinto / todistus

Kehitysvamma-alan ammattitutkinto

Kustannukset

Koko tutkinnon opiskelijamaksu on 450€ (alv 0%) / tutkinnon osan opiskelijamaksu on 115 € (alv 0 %)

Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

OSAO

OSAO

OSAO on Suomen vaikuttavin ja vahvin ammattikouluttaja, jolla on hallussaan koulutuksen koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Uudesta OSAOsta voi hankkia ammatin, jalostaa osaamistaan tai siirtyä kokonaan uudelle alalle. OSAOssa opiskelee 10 000 opiskelijaa, joista vuosittain valmistuu tutkintoon noin 2000 ammattiosaajaa...


Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

OSAO

Kotkantie 1
90250 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.osao.fi


Tilaa lisätietoa

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.