Sivuston käyttötapa: Mobiili

Työnohjaajakoulutus 2022-2024

Muurlan Opisto
Yhteenveto
2 vuotta
27.1.2022
Viimeinen hakuaika: 27.12.2021
   
Lähiopetus
Muurla
Ammatillinen koulutus
Muurlan Opisto

Työnohjaajakoulutus 2022-2024

Muurlan opistossa alkaa täysin uudenlainen työnohjaajakoulutus, jossa luonto nostetaan esille elvyttävänä ja inspiroivana elementtinä, työnohjauksen kontekstina ja metodina. Työnohjauksen kumppaniksi tuodaan ”vihreää voimaa”. Käytännön tasolla tämä tarkoittaa toiminnallisten ja osallistavien oppimisen menetelmien soveltamista ja kestävän kehityksen huomioimista läpi työskentelyperiaatteiden. Koulutuksessa säilytetään työnohjauksen korkeat kriteerit ammattitaidon ja sisällön suhteen ja samalla tuodaan mukaan suomalaisen luonnon erityisyys hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä.

Muurlan opiston työnohjaajakoulutus on Suomen Työnohjaajat ry:n suosituksia noudattava. Opistolla on annettu työnohjaaja- ja täydennyskoulutusta yli kymmenen vuoden ajan ja se on saavuttanut arvostusta sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Meiltä valmistuneet työnohjaajat ovat vahvasti ammatissaan toimivia alansa ammattilaisia. Muurlan Opisto on Suomen Työnohjaajat STOry:n jäsen.

Koulutuksen sisältö

Työnohjaajakoulutus kestää noin 2 vuotta ja toteutuu moniammatillisena ryhmäprosessina. Koulutus antaa pätevyyden toimia itsenäisenä työnohjaajana yksilöille, ryhmille ja työyhteisöille. Prosessin tavoitteena on auttaa jokaista löytämään oma tapansa toimia työnohjaajana. Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle työvälineitä työelämän haasteisiin, esim. muutoksiin, oppimiseen ja jaksamiseen sekä antaa tiedolliset, taidolliset, eettiset ja asenteelliset valmiudet työnohjaajana toimimiseen.

Koulutuksessa tutustutaan luontovoiman käyttämiseen työnohjauksessa, logoterapeuttiseen näkökulmaan ja yhteisöllisyyteen ohjaamiseen. Muurlan opiston luonnonkaunis ja rauhallinen ympäristö tukee opintoihin paneutumista lähipäivien aikana sekä antaa oivalluksia toiminnallisten menetelmien soveltamisesta luonnossa.

Koulutuksen rakenne, lähijaksot ja aikataulu

Työnohjaajakoulutusprosessi kestää kaksi vuotta ja se toteutuu moniammatillisena ryhmäprosessina. Koulutuksen laajuus on yhteensä 60 opintopistettä. Kurssin lähijakso ajoittuu to-pe 9-16, ja yhteisten kokoontumisten välillä on välitehtäviä ja pienryhmätapaamisia.

Työskentelytavat: vuorovaikutteiset ja kokemukselliset seminaaripäivät ja kahden päivän pituiset lähijaksot Muurlan Opistolla (yhteensä 26 koulutuspäivää), ohjauksellinen ryhmätyöskentely, työnohjausryhmäistunnot, itsenäinen työskentely (mm. Google Classroom -oppimisympäristö), kirjallisuus, seminaarityöt & lopputyötyöskentely.

Lähijaksot:

1) 27.-28.1.2022 - KOULUTUKSEN ALOITUS: Kohti kestävää työelämää
2) 10.-11.3.2022 - Työnohjaus ennen ja nyt
3) 5.-6.3.2022 - Työnohjaaja – kuka hän on?
4) 9.-10.6.2022 - Työyhteisön ja ryhmien dynamiikka
5) 18.-19.8.2022 - Työnohjauksen käyttöteoriat
6) 20.-21.10.2022  - Yksilön dynamiikka
7) 24.-25.11.2022 - Työnohjauksen luovia menetelmiä
8) 12.-13.1.2023 - Työelämän ilmiöt
9) 16.-17.3.2023 - Johtaminen
10) 11.-12.5.2023 - Työnohjauksen sietämätön keveys
11) 24.-25.8.2023 - Työnohjauksen arviointi
12) 19.-20.10.2023 - Työnohjaajan oma identiteetti
13) 11.-12.1.2024 - Lopputyöseminaari

Hakeminen

Koulutus sopii kaikkien alojen ammattilaisille, työnohjaajana toimiville tai työnohjaajaksi pyrkiville henkilöille. Koulutus sopii erinomaisesti myös esimiehille ja kehittämistehtävissä toimiville, jotka haluavat kehittää taitojaan ryhmien ja yksilöiden ohjaamisessa. Moniammatillisessa opintoryhmässä opiskelijamme saavat parhaan mahdollisen kokemuksen työnohjaajana työskentelystä erilaisissa työyhteisöissä.


Koulutukseen hakeutuvalta henkilöiltä edellytetään vähintään ammatillista koulutusta ja tutkinnon jälkeistä työkokemusta vähintään 5 vuotta, lisäksi suositellaan, että henkilö on itse saanut työnohjausta.

Hakeminen

 • Hae viimeistään 27.12.2021
 • Hakijat valitaan hakemusten ja soveltuvuushaastattelujen perusteella.
 • Haastattelupäivät tarkennetaan.
 • Kun sinut on hyväksytty koulutukseen, laskutamme 200 € varausmaksun, joka hyvitetään sinulle 1. kurssilaskun yhteydessä.
 • Päätös koulutuksen aloituksesta tehdään yhtä kuukautta ennen ensimmäistä koulutuksen lähipäivää.
 • Saat koulutusinfon sekä 1. erän laskun hyvitettynä varausmaksulla ennen koulutuksen alkua.
 • Jos koulutus joudutaan peruuttamaan, varausmaksu maksetaan takaisin ilmoittamallesi tilille.
 • Pidätämme oikeuden aloituspäivän siirtämiseen tai koulutuksen peruuttamiseen vähäisen osanottajamäärän vuoksi.
 • Pidätämme oikeuden aikataulu- ja opetusmuodon (lähi/etä) ja muihin vastaaviin muutoksiin erityisissä poikkeustilanteissa.

Kustannukset

 • 6 900 € / hlö
 • Koulutuksen hinta sisältää koulutuspäivät ohjelmineen, ruokailut lähipäivinä Muurlassa, monipuoliset materiaalit ja pienryhmäohjauksen.
 • Laskutus tapahtuu viidessä erässä.
 • Koulutuksen voi maksaa myös yhdessä erässä.
 • Opistolla voi lähijaksojen aikaan yöpyä edulliseen hintaan
 • Työnohjaajakoulutukseen voi saada myös aikuiskoulutustukea

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Työnohjaajakoulutus 2022-2024? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Muurlan Opisto

Jatkokoulutuksiin ja työelämään valmentavaa koulutusta

Muurlan Opiston perusarvoina ovat vapaus ja yhteisöllisyys: vapaus rakentaa omanlaisensa koulutustarjonta, yhteisöllisyys taas ilmenee mm. sisäoppilaitosmaisena asumisena. Tämän päivän kansanopistossa voi toki opiskella asumatta opistolla ja Muurlassakin on tarjolla pieniä vuokra-asuntoja vain muutaman sadan metrin päässä opistolta. Monet muistavat opiskeluajan...


Lue lisää oppilaitoksesta Muurlan Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Muurlan Opisto

Muurlantie 365
25130 Muurla

 Näytä puhelinnumero

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Työnohjaajakoulutus 2022-2024 täytä seuraavat tiedot:

Minuun voi olla yhteydessä puhelimitse
klo 10–12
klo 12–14
klo 14–16
klo 16–18