Ammatilliset perustutkinnot

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki

Luksia, paikassa Lohja (+1 sijaintia)
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Jatkuva haku (+3 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Jatkuva haku (+3 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki

 kokki

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut osaa tehdä ruokaa erilaisilla menetelmillä, hankkia, säilyttää ja käsitellä raaka-aineita. Hän osallistuu ruokalistan suunnitteluun, valmistaa ruoan ja laittaa sen esille erilaisissa tilanteissa.

Kokki osaa toimia tilanteen mukaan asiakaspalvelussa, astiahuollossa ja varastointiin liittyvissä työtehtävissä. Hän osaa huolehtia työympäristönsä puhtaanapidosta sekä elintarvikehygieniasta.

Luksiassa kokin opinnot ovat työelämälähtöisiä ja käytännönläheisiä. Meillä on oma koulutusravintola ja modernit uusitut opetustilat. Tarjoamme opiskelijoille erilaisia työelämässä järjestettyjä koulutusjaksoja - myös ulkomailla. Tuemme opiskelijoita yksilöllisesti ja mahdollistamme henkilökohtaiset opintopolut.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus

Näiden jälkeen suoritetaan valinnaisia osia, jotka tukevat ammatillista suuntautumista. Opiskelija voi valita mm. seuraavista vaihtoehdoista:

  • Kahvilapalvelut
  • Katu- ja pikaruokapalvelut
  • Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot
  • Suurkeittiön ruokatuotanto
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus
  • A'la carte ruoanvalmistus
  • Yritystoiminnan suunnittelu

Kokin työtehtävät

Kokki toimii erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä henkilöstö- ja liikenne- ja lounasravintoloissa, suurkeittiöissä, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluyrityksissä, matkailualan yrityksissä, päiväkodeissa, kouluissa, oppilaitosten ruokapalvelupisteissä, palvelukodeissa ja sairaaloissa.

Soveltuvuus

Majoitus- ja ravitsemisalalla tarvittavia taitoja ovat: hyvät kommunikaatio- ja vuorovaikutustaidot, kyky toimia joustavasti ryhmässä ja nopeasti vaihtuvissa tilanteissa, myyntihenkisyys, omatoimisuus, kohteliaisuus ja ystävällisyys, huoliteltu ja siisti ulkoinen olemus, kielitaito ja hyvä fyysinen kunto.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 3 toteutusta

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Lohja
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Jatkuva haku

  • Oppisopimuskoulutus
  • Lohja

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Nummela
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Luksia sosiaalisessa mediassa


Luksia
Toivonkatu 4
08100 Lohja

Luksia

Ovatko työtehtäväsi muuttuneet, mietitkö ammatinvaihtoa, jäikö tutkintosi kesken tai pohditko yrittäjäksi ryhtymistä? Oletko juuri päättänyt peruskoulun ja etsit itsellesi ammattia, johon suuntautua? Vai haluatko kenties opiskella lisää lukion päätyttyä? Luksiassa voit opiskella monipuolisesti sekä päivä- että monimuoto-opintoina.  Monimuoto-opiskelu sopii kaikille – olit...

Lue lisää oppilaitoksesta Luksia ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu