Ammatilliset perustutkinnot
Ei arviointeja

Logistiikan perustutkinto | yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Luksia, paikassa Nummela
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Video

Logistiikan perustutkinto | yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Logistiikan perustutkinnon suorittanut osaa yhdistelmäajoneuvolla kuljettamisen ja ymmärtää vastuullisen, turvallisen ja ympäristöystävällisen toiminnan kuljetusalalla. Hän tuntee ajoneuvo- ja kuormakäsittelylaitteiden toimintaa ja
pystyy tekemään niiden tavallisimmat huoltotoimenpiteet. Hän hallitsee erilaisten työkoneiden käytön. Hän ymmärtää tieliikennesäädökset ja osaa toimia annettujen lakien ja säädösten mukaan. Hän suorittaa ADR-ajoluvan, työturvallisuuskortin, tieturva 1 -kortin sekä CE- luokan ajoluvan.

Koulutuksen sisältö

 • Kuljetusalan perustason ammattipätevyys
 • Kuorma-auton tavarakuljetusten hallinta
 • Yhdistelmäajoneuvokuljetukset

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajan työtehtävät

Työtehtävät ovat kuljetusalan töitä. Ajoneuvoyhdistelmäkuljettaja työskentelee erilaisten kuljetustehtävien parissa yhdistelmäajoneuvokuljettajana. Lisäksi hän saattaa työllistyä
työkoneenkuljettajaksi, varastologistiikan palvelut, sekä kaupanalan ja ajojärjestelijän työtehtäviin. Työ omassa kuljetusyrityksessä on myös mahdollista.

Soveltuvuus

Opiskelijaksi hakeutuvan terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvä seikka ei saa olla esteenä opiskelijaksi ottamiselle.

Opiskelijaksi ei kuitenkaan voida ottaa sitä, joka ei ole kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen, jos opintoihin liittyvät turvallisuusvaatimukset sitä edellyttävät ja jos estettä ei voida kohtuullisin toimin poistaa. Henkilön terveydentilan tai toimintakyvyn osalta tulee arvioida mahdollisten sairauksien aiheuttamat rajoitteet ja sairauksien yksilöllinen hoitotilanne. Sairauksia, jotka aiheuttavat arviointitarpeen:

 • insuliinihoitoinen diabetes
 • epilepsia tai muut tasapainoelimistön sairaudet ja toimintahäiriöt
 • sellainen näön tai kuulon heikkous, jota ei voida korjata apuvälineillä
 • sydän- ja verenkiertoelinten sairaus
 • fyysisen kuormituksen sietoa ja ulkotyössä selviytymistä rajoittava hengityselinten sairaus
 • tuki- ja liikuntaelimistön sairaus
 • munuaissairaudet
 • psyykkinen sairaus, joka estää käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus

Trafin ohjeistuksen mukaan ajoterveysvaatimuksissa laaja-alaiset oppimisvaikeudet sekä kehityshäiriöt voivat olla esteenä ryhmän 2 ajoluvalle ja näin kuljetusalan tutkinnon suorittamiselle (logistiikan perustutkinto).

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Logistiikan perustutkinto, yhdistelmäajoneuvokuljettaja

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Logistiikan perustutkinto | yhdistelmäajoneuvonkuljettaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Luksia sosiaalisessa mediassa