Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | parturi

Luksia
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Lohja
Ammatilliset perustutkinnot

Video

parturi

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | parturi

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon suorittaneilla on ammattitaito palvella asiakkaita sekä myydä hius- ja kauneudenhoitoalan tuotteita ja palveluja. Asiakaspalvelutaitojen lisäksi hyvä tuotetuntemus sekä työ- ja asiakasturvallisuudesta huolehtiminen ovat osaamisen ydintä. Tutkinnon suorittaneilla on laaja-alaisen perusosaamisen lisäksi osaamisalan mukainen erikoistuneempi osaaminen. Parturit osaavat tehdä hiustenleikkauksia parturityötekniikoilla, kampauksia sekä partakäsittelyjä. Valinnaisilla tutkinnon osilla osaamista voidaan laajentaa kaikissa osaamisaloissa.

Luksiassa  opinnot ovat käytännönläheistä ja sisältävät paljon työn kautta oppimista. Osaamisen kartuttaminen tapahtuu aidoissa työtilanteissa Luksian koulutusparturi-kampaamossa sekä alueen parturi-kampaamoissa, niin halutessaan osaamista voi kehittää myös ulkomailla. Yhteistyö muun hius- ja kauneudenhoitoalan koulutuksen kanssa mahdollistaa moniammatillisen opiskelun.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Parturipalvelut
  • Myyntityö ja asiakaslähtöinen palvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla

Huomioitavaa on, että hius- ja kauneudenhoitoalalla pakolliset tutkinnon osat kampaajatyö- ja parturityö -tutkinnon osat toteutuvat samanaikaisesti opetustarjonnassa. Toisaalta opiskelija voi valita valinnaisia opintoja myös kauneusalan opintotarjonnasta.  Koulutuksen kesto ja sisältö määräytyy jokaiselle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman pohjalta, joka tarkentuu ja muotoutuu opintojen aikana. Henkilökohtainen osaaminen määrää opintojen keston.

Monet hius- ja kauneudenhoitoalalla toimivista ovat yksityisyrittäjiä, siksi opinnoissa tärkeässä roolissa ovat yrittäjyysopinnot. Luksialla on omat asiakaspalvelutilat, jossa oikeissa asiakaspalvelutilanteissa saat hyvää harjoitusta tulevan ammatin vaatimuksiin.

Parturin työtehtävät

Kampaajat ja parturit työskentelevät parturi-kampaamoissa joko yrittäjinä tai työntekijöinä. He voivat toimia myös tuotemyynti- ja koulutustehtävissä maahantuojien ja tavaratalojen palveluksessa.

Soveltuvuus

Alan ammattilaisella on hyvät sosiaaliset taidot ja halu oppia uutta. Kiinnostuneisuus hiusalaa, muotia ja trendejä kohtaan luovat hyvät edellytykset toimia ammatissa. Visuaalinen hahmotuskyky, yleinen tyylitaju ja halu palvella asiakkaita ovat keskeisessä asemassa erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, parturi

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | parturi? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Luksia sosiaalisessa mediassa


Luksia

Luksia

Ovatko työtehtäväsi muuttuneet, mietitkö ammatinvaihtoa, jäikö tutkintosi kesken tai pohditko yrittäjäksi ryhtymistä? Oletko juuri päättänyt peruskoulun ja etsit itsellesi ammattia, johon suuntautua? Vai haluatko kenties opiskella lisää lukion päätyttyä? Luksiassa voit opiskella monipuolisesti sekä päivä- että monimuoto-opintoina.  Monimuoto-opiskelu sopii kaikille – olit...


Lue lisää oppilaitoksesta Luksia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Luksia

Toivonkatu 4
08100 Lohja

 Näytä puhelinnumero
www.luksia.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | parturi täytä seuraavat tiedot: