Ammatilliset perustutkinnot

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi

Luksia, paikassa Lohja
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi

kosmetologi

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon suorittaneilla on ammattitaito palvella asiakkaita sekä myydä hius- ja kauneudenhoitoalan tuotteita ja palveluja. Asiakaspalvelutaitojen lisäksi hyvä tuotetuntemus sekä työ- ja asiakasturvallisuudesta huolehtiminen ovat osaamisen ydintä.

Tutkinnon suorittaneilla on laaja-alaisen perusosaamisen lisäksi osaamisalan mukainen erikoistuneempi osaaminen. Kosmetologeilla on ammattitaito tehdä asiakkaille kasvo-, jalka- ja käsihoitoja sekä opastaa asiakkaita ihon itsehoidossa ja tuotteiden käytössä. 

Valinnaisilla tutkinnon osilla osaamista voidaan laajentaa muilla hius- ja kauneudenhoitoalan tutkinnon osaamisaloilla. Kosmetologiopinnoissa opiskeleva voi valmistua myös kosmetiikkaneuvojaksi suorittamalla valinnaisen tutkinnon osan. 

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat

  • Jalka- ja käsihoitopalvelut
  • Kasvohoitopalvelut
  • Myyntityö ja asiakaslähtöinen palvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla 

Koulutuksen kesto ja sisältö määräytyy jokaiselle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman pohjalta, joka tarkentuu ja muotoutuu opintojen aikana.

Valinnaisilla tutkinnon osan valinnoilla on mahdollista suorittaa myös kosmetiikkaneuvojan osaamisala. Opiskelija voi valita valinnaisia opintoja myös hiusalan opintotarjonnasta. Henkilökohtaiset osaamistavoitteet määräävät opintojen keston.

Kosmetologin työtehtävät

Kosmetologit työskentelevät kauneushoitoloissa, kylpylöissä, palvelutaloissa, kongressikeskuksissa ja hotelleissa, laivoilla tai tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla joko yrittäjinä tai työntekijöinä. Kosmetologit voivat työskennellä myös myynti- ja koulutustehtävissä. He voivat toimia myös tuotemyynti- ja koulutustehtävissä maahantuojien ja tavaratalojen palveluksessa. Kosmetiikkaneuvojat työskentelevät tavaratalojen, laivojen ja lentokenttien kosmetiikkaosastoilla, apteekeissa tai maahantuojien myynti- ja koulutustehtävissä.

Soveltuvuus

Kauneudenhoitolan ammattilaiselta odotetaan asiakaspalveluasennetta ja kykyä kohdata erilaisia ihmisiä. Empaattisuus ja kiinnostuneisuus kauneuteen ja hyvinvointiin ovat alalla toimimisen perustaitoja. Kielitaitoakin tarvitaan kansainvälisellä alalla.

Alan jatko-opintomahdollisuuksia ovat esimerkiksi

  • kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto
  • hierojan ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto
  • yrittäjän ammattitutkinto ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto
  • estenomi (AMK)

Kuten muutkin ammatilliset perustutkinnot, kauneudenhoitoalan perustutkinto tuottaa suorittajalleen yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Lohja
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kosmetologi

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Luksia sosiaalisessa mediassa


Luksia
Toivonkatu 4
08100 Lohja

Luksia

Ovatko työtehtäväsi muuttuneet, mietitkö ammatinvaihtoa, jäikö tutkintosi kesken tai pohditko yrittäjäksi ryhtymistä? Oletko juuri päättänyt peruskoulun ja etsit itsellesi ammattia, johon suuntautua? Vai haluatko kenties opiskella lisää lukion päätyttyä? Luksiassa voit opiskella monipuolisesti sekä päivä- että monimuoto-opintoina.  Monimuoto-opiskelu sopii kaikille – olit...

Lue lisää oppilaitoksesta Luksia ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu