Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori

Luksia
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Lohja
Ammatilliset perustutkinnot

Video

 leipuri-kondiittori

Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori

Elintarvikealan perustutkinnon suorittanut osaa valmistaa monipuolisesti eri työmenetelmiä hyödyntäen ruokaleipätuotteita, kahvileipiä, wiener-tuotteita, pikkuleipiä, sesonkituotteita, ja konditoriatuotteita. Leipuri-kondiittori osaa käsitellä ja säilyttää erilaisia raaka-aineita, toimia erilaisissa työympäristöissä turvallisesti ja hygieenisesti, sekä käyttää monipuolisesti työvälineitä sekä työssä käytettäviä laitteita.

Leipuri-kondiittorin opinnot kuuluvat elintarvikealan perustutkintoon, joten opinnoissa tutustutaan alkuvaiheessa elintarvikkeiden valmistamiseen ja tuotantoon, raaka-aineisiin, sekä opiskellaan elintarvikehygieniaa sekä puhtaanapitoa.

Leipuri-kondiittorin opinnot ovat hyvin käytännönläheisiä, opetus tapahtuu oppilaitoksemme leipomossa sekä työpaikoilla. Teoriaa opiskellaan työn ohella lähiopetuksessa ja verkossa. Työpaikoilla oppimisen jaksoilla solmitaan kontakteja työelämään, useat meiltä valmistuneet ovat löytäneet valmistuttuaan työpaikan näiden oppilaitoksessa luotujen verkostojen kautta.

Tuemme opiskelijoita yksilöllisesti ja mahdollistamme henkilökohtaiset opintopolut.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat:

 • Elintarviketuotannossa toimiminen, 35 osp
 • Leipomoalan prosessien ohjaus ja käynnissäpito, 20 osp
 • Ruokaleipätuotteiden valmistus, 20 osp
 • Kahvileipätuotteiden valmistus, 20 osp
 • Konditoriatuotteiden valmistus, 20 osp

Valinnaiset tutkinnon osat tukevat ammatillista suuntautumista ja ne toteutetaan pääasiassa alan työpaikoilla:

 • Leipomoeinesten valmistus, 15 osp
 • Elintarvikkeiden valmistajana kansainvälisessä ympäristössä, 15 osp
 • Leipomoalan erikoistuotteiden valmistus, 15 osp
 • Leipomotuotteiden pakkaustoiminnot, 15 osp
 • Yritystoiminnan suunnittelu, 15 osp
 • Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen, 5 osp
 • Yrityksessä toimiminen, 15 osp
 • Huippuosaajana toimiminen, 15 osp

Opinnoissa on mahdollista keskittyä leipomo-ja konditoria-alan yrittäjyyteen ja työpaikalla oppimisen voi suorittaa myös ulkomailla.

Lisäksi kaikkiin perustutkintoihin kuuluu yhteisiä tutkinnon osia 35 osp verran. Näillä opinnoilla varmistetaan opiskelijan jatko-opintokelpoisuus ammattikorkeakouluihin ja yliopistoon. YTO-opintoja on mahdollista tehdä lähiopetuksessa tai verkko-opintoina.

Leipomo-kondiittorin työtehtävät

Leipuri-kondiittori toimii pienissä tai keskisuurissa leipomoissa tai teollisuusleipomoissa, paistopisteissä, kahvila-konditorioissa, markettien myymäläleipomoissa ja leipäosastoilla, sekä sellaisissa suurtalouksissa ja pitopalveluyrityksissä, joissa leivonta kuuluu yrityksen liikeideaan.  Ravintoloissa leipuri-kondiittori voi valmistaa leivät ja jälkiruuat, sekä suklaatyöt ja koristeet.

Tehtävänimikkeitä voivat olla leipuri, linjaleipuri, kondiittori, leipomotyöntekijä, taikinantekijä, ylöslyöjä, paistaja, ja tuotesuunnittelija. Ala työllistää myös valmistuneita logistiikan työtehtävissä varastoinnissa ja kuljetuksissa.

Soveltuvuus

Leipuri-kondiittorilta edellytetään kädentaitoja, tarkkuutta, hyvää muoto- ja väritajua sekä sommittelu- ja koristelutaitoa. Lisäksi työ edellyttää siisteyttä, täsmällisyyttä ja ahkeruutta, tiimityötaitoja sekä sopeutumista erilaisiin työaikoihin, kuten aikaisiin aamuvuoroihin.  Hyvä fyysinen kunto on eduksi alalla työskentelylle. Alalla työskentelyä vaikeuttavia asioita ovat jauhoallergia, astma ja atooppinen iho.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Elintarvikealan perustutkinto, leipuri-kondiittori

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Luksia sosiaalisessa mediassa


Luksia

Luksia

Ovatko työtehtäväsi muuttuneet, mietitkö ammatinvaihtoa, jäikö tutkintosi kesken tai pohditko yrittäjäksi ryhtymistä? Oletko juuri päättänyt peruskoulun ja etsit itsellesi ammattia, johon suuntautua? Vai haluatko kenties opiskella lisää lukion päätyttyä? Luksiassa voit opiskella monipuolisesti sekä päivä- että monimuoto-opintoina.  Monimuoto-opiskelu sopii kaikille – olit...


Lue lisää oppilaitoksesta Luksia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Luksia

Toivonkatu 4
08100 Lohja

 Näytä puhelinnumero
www.luksia.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Elintarvikealan perustutkinto | leipuri-kondiittori täytä seuraavat tiedot: