Ammatilliset perustutkinnot

Ajoneuvoalan perustutkinto | ajoneuvoasentaja

Luksia, paikassa Lohja (+1 sijaintia)
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Ajoneuvoalan perustutkinto | ajoneuvoasentaja

ajoneuvoasentaja

Ajoneuvoalan perustutkinnon suorittanut osaa tehdä perus- ja määräaikaishuollot. Hän hallitsee autonvoimansiirron, jarru- ja ohjauslaitteiden korjaustyöt. Lisäksi hän ymmärtää autosähkötekniikkaa ja hallitsee niihin liittyvät mittaukset ja korjaustyöt. Hän ymmärtää alan säädöksiä ja rekisteröintiasioita. Hän osaa palvella asiakasta asiakaslähtöisestä näkökulmasta. Luksian autoalalla opiskelu on käytännönläheistä sillä opiskelijat tekevät erilaisia autoalan asiakastöitä, joiden avulla he oppivat autotekniikkaa ja siihen liittyviä töitä. Yhteistyö lähialueen autoalan työnantajien kanssa on tärkeä osa koulutusta, sillä tutkintoon liittyvistä opinnoista vähintään puoli vuotta suoritetaan autokorjaamoissa erilaisissa tehtävissä. Työssäoppimisjakson voi suorittaa myös ulkomailla alan yrityksissä.

Koulutuksen sisältö

  •     Auton tai moottoripyörän huoltaminen
  •     Auton korjaaminen
  •     Oman kiinnostuksen mukaan valinnaisia ammatillisia tutkinnon osia esim. maalauksen esikäsittelytyöt, auton lisävarustetyöt.

Työtehtävät

Ajoneuvonasentajan tyypillisiä työpaikkoja ovat auto- ja autotarvikeliikkeet, autokorjaamot, huoltoasemat, erikoiskorjaamot ja erilaiset kuljetusliikkeet.

Soveltuvuus

Työ vaatii luotettavuutta, ripeää työnotetta, teknistä päättelykykyä häiriöiden syiden etsimisessä, palveluhenkisyyttä ja usein myös korjaamon koko toiminnan huomioon ottamista esim. kiireellisten tapausten sattuessa. Tarpeen ovat kädentaidot ja otteet, jotka vaativat joskus voimaa, joskus hellävaraisuutta. Teknologian nopean kehityksen jatkuva seuraaminen ja uuden tekniikan osaaminen on yhä tärkeämpää.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Lohja
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Nummela
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

 Ajoneuvoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ajoneuvoalan perustutkinto | ajoneuvoasentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Luksia sosiaalisessa mediassa


Luksia
Toivonkatu 4
08100 Lohja

Luksia

Ovatko työtehtäväsi muuttuneet, mietitkö ammatinvaihtoa, jäikö tutkintosi kesken tai pohditko yrittäjäksi ryhtymistä? Oletko juuri päättänyt peruskoulun ja etsit itsellesi ammattia, johon suuntautua? Vai haluatko kenties opiskella lisää lukion päätyttyä? Luksiassa voit opiskella monipuolisesti sekä päivä- että monimuoto-opintoina.  Monimuoto-opiskelu sopii kaikille – olit...

Lue lisää oppilaitoksesta Luksia ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu