Ajoneuvoalan ammattitutkinto | Korjaamopalvelun osaamisala

Luksia
Yhteenveto
1 vuosi 6 kuukautta
Joustavasti
   
Monimuotototeutus
Lohja
Ammattitutkinnot
Auto

Ajoneuvoalan ammattitutkinto | Korjaamopalvelun osaamisala

Ajoneuvoalan ammattitutkinnon, korjaamopalvelun osaamisalan, suorittaneella on ajoneuvoalan korjaamopalvelutehtävässä edellytettävä ammattitaito. Tutkinnon suorittanut osaa toimia ajoneuvojen ja/tai koneiden huolto, vianhaku ja korjaustehtävissä itsenäisesti ottamalla huomioon työssään ajoneuvoalaa säätelevät lait, asetukset ja määräykset. Korjaus-, huolto- ja vianhakutehtävissä hän toimii huolellisesti ja ammattitaitoisesti. Hän osaa suunnitella ja organisoida oman vastuualueensa toimintaa laadukkaasti ja kustannustehokkaasti ja ottaa huomioon työturvallisuuden, ympäristömääräykset, ohjeistukset ja työympäristön vaatimukset. Tutkinnon suorittaneella on kokonaisnäkemys ajoneuvoalasta ja sen mahdollisuuksista sekä omasta roolistaan ajoneuvoalan korjaamopalvelujen toteuttajana.

Tutkinnon suorittaja voi suunnata osaamistaan Mekaanikkona toimiminen, Huolto- ja korjausohjeiden käyttäminen, Huolto- ja mittaustyöt, Vianhaku ja vian paikallistaminen -tutkinnon osien lisäksi toimenkuvansa mukaisesti Henkilö- ja pakettiautojen korjaustyöt, Kuorma- tai linja-autojen korjaustyöt, Työkoneiden ja -laitteiden korjaustyöt tai Pienkoneiden ja -laitteiden korjaustyöt -tutkinnonosien avulla henkilöautomekaanikon, raskaskalustomekaanikon tai pienkonemekaanikon tehtäviin. Lisäksi tutkinnon suorittaja valitsee suoritettavaksi toimenkuvansa mukaisesti tarvittavat tutkinnonosat osaamisalan valinnaisista tutkinnonosita niin, että tutkinnon osaamispistemäärä täydentyy 150 osaamispisteeseen.

Tutkinnon suorittanut osaa toimia ajoneuvoalan korjaus-, huolto- ja vianhakutehtävissä kehittäen omaa ammattitaitoaan ja organisaationsa toimintaa. Valintojensa mukaisesti hän osaa toimia korjaus-, huolto- ja vianhakutehtävissä ajoneuvo- tai konekorjaamolla tai muissa alan työkohteissa ja toimipisteissä.

Tutkinnon suorittanut voi toimia työntekijänä, toimihenkilönä, yrittäjänä tai itsenäisenä ammatinharjoittajana ajoneuvoalan organisaatioissa ja yrityksissä. Tutkinnon suorittanut voi toimia henkilöautomekaanikkona, raskaskalustomekaanikkona, pienkonemekaanikkona tai ajoneuvoalan asiantuntija-, suunnittelu- ja kehitystehtävissä.

Hakeminen

Voit hakea koulutukseen oppilaitoksen omien kotisivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Ajoneuvoalan ammattitutkinto

Kustannukset

500e 

Osallistumismaksu peritään kokonaan, kun opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan. Osallistumismaksun voi maksaa myös erissä koulutuksen kuluessa. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella, jos sinulla on alan työpaikka. Oppisopimuskoulutuksessa ei peritä maksua.

Opiskelijan on hankittava omalla kustannuksellaan mm. oppikirjat ja muut opiskelutarvikkeet.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ajoneuvoalan ammattitutkinto | Korjaamopalvelun osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Luksia sosiaalisessa mediassa


Luksia

Luksia

Ovatko työtehtäväsi muuttuneet, mietitkö ammatinvaihtoa, jäikö tutkintosi kesken tai pohditko yrittäjäksi ryhtymistä? Oletko juuri päättänyt peruskoulun ja etsit itsellesi ammattia, johon suuntautua? Vai haluatko kenties opiskella lisää lukion päätyttyä? Luksiassa voit opiskella monipuolisesti sekä päivä- että monimuoto-opintoina.  Monimuoto-opiskelu sopii kaikille – olit...


Lue lisää oppilaitoksesta Luksia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Luksia

Toivonkatu 4
08100 Lohja

 Näytä puhelinnumero
www.luksia.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ajoneuvoalan ammattitutkinto | Korjaamopalvelun osaamisala täytä seuraavat tiedot: