Sivuston käyttötapa: Mobiili

Taideteollisuusalan ammattitutkinto

Koulutuskeskus JEDU
Yhteenveto
Henkilökohtaistetaan
suomi
   
Kalajoki, Piippola
Ammattitutkinnot

Taideteollisuusalan ammattitutkinto

Käsityöntekijän ammattitutkinto

Taideteollisuusalan ammattitutkinto

Taideteollisuusalan ammattitutkinto koostuu useasta harvinaisesta ja ainutlaatuisesta ammatista. Esteettisten taitojen lisäksi taideteollisuusalan ammattilaisen työssä heijastuu vahva ammattitaito ja arvostus kulttuuriperintöön ja uuden luomiseen. Taideteollisuusalan ammattilainen kehittää ja ylläpitää ammattitaitoaan ja rohkeasti edistää osaamistaan digitalisoinnin suomilla mahdollisuuksilla. Kestävä kehitys ja kierrättäminen ovat aina olleet aloille ominaisia piirteitä johtuen muun muassa työssä käytettävistä materiaaleista, raaka-aineiden kalleudesta, käsityön ja -perinteen kunnioittamisesta, valmistusmenetelmistä ja säilyttävästä työotteesta.

Taideteollisuusalan ammattitutkinnon suorittanut hallitsee vaativan työnkuvansa mukaisen ammattitaitonsa työskentelemällä yrittäjänä tai ammatinharjoittajana tai toimimalla työntekijänä tai esimiestehtävissä toisen palveluksessa tai teollisuudessa. Käsityöalan yritystoiminnassa korostuu vastuullisuus, verkostot ja työhyvinvointi sekä jatkuva oppiminen ja itsensä kehittäminen. Lisääntyvässä määrin taideteollisuusalalla tuotetaan alan monipuolisia palveluita, joista ohjaustoiminnalla on merkittävä rooli lisäansiomahdollisuutena. Taideteollisuusalan ammattitutkinnosta voit valmistua Kalajoella ja Piippolassa käsityöntekijäksi tai sisustajaksi.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Käsityöntekijän koulutus soveltuu henkilölle, jolla on esim. tekstiili- ja vaatetusalan tai käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto tai vähintään kolme vuotta työkokemusta alalta ja kiinnostusta kehittää käsityöalan yrittäjyyttä pää- tai lisäansioksi. Koulutus toteutetaan monimuotoisesti Kalajoella ja Piippolassa. Kalajoella teemana on oman käsityötuotannon kehittäminen kannattavaksi liiketoiminnaksi. Piippolassa teemana on kierrätys.

Tuotteita voi valmistaa yhdistämällä erilaisia materiaaleja ja tekniikoita. Koulutuksessa on lähipäiviä 2-3 kuukaudessa ja yhteensä 26-30 päivää, joiden välisenä aikana on etäopiskelua. 

Sisustajan opinnoissa Kalajoella valittavat tutkinnonosat ovat sisäpintojen käsitteleminen, näyttely- ja esittelytilan rakentaminen, kalusteiden asentaminen, sisustusalan asiakaspalvelu ja myyntityö sekä yritystoiminta. Tutkinnonsuorittaja voi halutessaan valita tutkinnon osaksi myös osan jostain muusta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta, jolloin hän voi laajentaa tai syventää osaamistaan kyseisellä ammattialalla.

Piippolassa valittavat tutkinnon osat ovat sisäpintojen käsitteleminen, sisustusrakentaminen ja sisustusalan yritystoiminnan kehittäminen. Syvennyt mm. sisustusten suunnitteluun ja materiaalioppiin, opit suunnitteleman työtäsi ja laskemaan kustannuksia, harjoittelet asiakaspalvelua sekä kehität tietoteknistä osaamistasi. Sisustus- ja rakennustöiden osaamisen lisäksi keskeistä on oman sisustusalan yritystoiminnan kehittäminen.

Koulutus toteutetaan monimuotoisesti Kalajoella ja Piippolassa. Lähipäiviä on 2-3 kuukaudessa ja yhteensä 26-30 päivää, joiden välisenä aikana on etäopiskelua.

Hakeminen

Voit hakea koulutukseen oppilaitoksen omien kotisivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Taideteollisuusalan ammattitutkinto

Kustannukset

Koulutuksen hinta 400 €.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideteollisuusalan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Koulutuskeskus JEDU

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU

Koulutuskeskus JEDU

Koulutuskeskus JEDU järjestää monialaista ammatillista koulutusta Haapajärvellä, Haapavedellä, Kalajoella, Nivalassa, Oulaisissa, Piippolassa (Siikalatvalla) ja Ylivieskassa. JEDU järjestää ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot seuraavilla koulutusaloilla: Humanistiset ja taidealat Kauppa-, hallinto- ja oikeustieteet Luonnontieteet Maa- ja metsätalousalat Palvelualat Tekniikan alat Terveys- ja...


Lue lisää oppilaitoksesta Koulutuskeskus JEDU ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Koulutuskeskus JEDU

Opintie 2
85100 Kalajoki

 Näytä puhelinnumero
www.jedu.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Taideteollisuusalan ammattitutkinto täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: