Sivuston käyttötapa: Mobiili

Maatalousalan ammattitutkinto

Koulutuskeskus JEDU
Yhteenveto
Henkilökohtaistetaan
suomi
   
Monimuotokoulutus
Haapajärvi
Ammattitutkinnot

Maatalousalan ammattitutkinto

Viljelijän ammattitutkintoMaatalousalan ammattitutkinto

Maatalousalan ammattitutkinnon suorittaneella on maatalousalan työtehtävissä vaadittu ammattitaito. Tutkinnon suorittanut toimii vastuullisesti, taloudellisesti ja laatutavoitteiden mukaisesti. Hän osaa toimia turvallisesti, hyvää työergonomiaa ja työssäjaksamista ylläpitäen suorittamansa osaamisalan toimintaympäristöissä. Hänellä on hyvä kokonaisnäkemys osaamisalansa tuotanto- ja palveluprosesseista. Hän seuraa aktiivisesti toimialan kehitystä.

Koulutuksen sisältö

Maatilan hoitamisen osaamisalan valinnaisten tutkinnon osien kautta opiskelija syventää ammattitaitoaan esimerkiksi perehtymällä luonnonmukaiseen tuotantoon, palvelujen tuottamiseen tai koneiden huoltoon ja korjaukseen. Maatilatyöntekijä voi toimia alan eri työtehtävissä, kuten työntekijänä maatilalla, maataloustarvikekaupassa, työ-, kone-, bioenergia-, maisemanhoito-, matkailu-, hoiva- tai muita palveluja tarjoavissa yrityksissä. Hän hyödyntää kasvintuotannon tutkimustietoa, viljelyteknologian vaihtoehtoja ja kasvinjalostuksen lajikekehitystä. Hän mitoittaa viljelytoimenpiteet oikein suhteessa työn tarpeeseen ja luonnon kestokykyyn.

Mehiläistarhauksen osaamisalan valinnaisten tutkinnon osien kautta hän voi erikoistua mehiläisalan palvelujen tuottamiseen tai raaka-aineiden tuotteistamiseen. Erikoistuessaan palvelutuotantoon hän osaa ideoida kannattavan palvelun sekä valmistella ja toteuttaa sen. Palvelu voi olla esimerkiksi mehiläisemojen tai mehiläisyhteiskuntien tuotanto tai mehiläistalouden pölytys-, neuvonta- tai elämyspalvelu. Erikoistuessaan tuotteistamiseen hän osaa kaupallistaa mehiläispesän tuotteita, hankkia tarvittavat raaka-aineet sekä valmistaa tai valmistuttaa tuotteet myytäviksi. Hän voi erikoistua esimerkiksi laji- ja kennohunajan tuottamiseen tai mehiläisvahan tuotteistamiseen.

Tutkinto on suunnattu kotieläintilan jatkajalle, maatalouslomittajalle, johtavalle lomittajalle tai tilatyöntekijälle. Hakuedellytyksenä on ammatillinen perustutkinto, lukio tai vähintään kolme vuotta alan työkokemusta.

Työelämässä

Tutkinnon suorittanut voi toimia esimiehenä maaseutuyrityksessä tai lomitustoimessa, itsenäisenä yrittäjänä, maatilatyöntekijänä tai maatalouslomittajana. Mehiläistarhaajan osaamisalan suorittanut voi toimia itsenäisenä ammatinharjoittajana, yrittäjänä tai työntekijänä mehiläisalalla. Tuotantoeläinten hoitamisen osaamisalan suorittaneella tuotantoeläintenhoitajalla on valmiudet työskennellä tuotantoeläintilalla eläintenhoitotehtävissä.

Hakeminen

Voit hakea koulutukseen oppilaitoksen omien kotisivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Maatalousalan ammattitutkinto

Kustannukset

Koulutuksen hinta 400 €.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Maatalousalan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Koulutuskeskus JEDU

Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU

Koulutuskeskus JEDU

Koulutuskeskus JEDU järjestää monialaista ammatillista koulutusta Haapajärvellä, Haapavedellä, Kalajoella, Nivalassa, Oulaisissa, Piippolassa (Siikalatvalla) ja Ylivieskassa. JEDU järjestää ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot seuraavilla koulutusaloilla: Humanistiset ja taidealat Kauppa-, hallinto- ja oikeustieteet Maa- ja metsätalousalat Palvelualat Tekniikan alat Terveys- ja hyvinvointialat...


Lue lisää oppilaitoksesta Koulutuskeskus JEDU ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Koulutuskeskus JEDU

Erkkiläntie 1
85800 Haapajärvi

 Näytä puhelinnumero
www.jedu.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Maatalousalan ammattitutkinto täytä seuraavat tiedot: