
Ruokapalvelujen ammattitutkinto (150 osp)
Ravintolakokkina valmistat maistuvia ja näyttäviä annosvaihtoehtoja erilaisissa ravintolayrityksissä. Sinulla on kokemusta toimimisesta ravintolan keittiössä ja siellä käytettävistä erilaisista valmistamismenetelmistä ja esille laitosta. Toteutat annoksia huomioiden asetetut laatu- ja kannattavuustavoitteet sekä gastronomian ja ruokatrendit.
Suurtalouskokkina valmistat laadukkaita ruokavaihtoehtoja erilaisille asiakasryhmille. Sinulla on hyvä kokemus suurkeittiön ruoanvalmistusprosesseista ja -menetelmistä. Suunnittelet ja toteutat ruokia huomioiden laatu-tavoitteet, ympäristönäkökulmat, kustannukset sekä ruoka- ja ravitsemussuositukset.
Keudassa opiskelet joustavasti ja voit räätälöidä juuri sinun näköisesi tutkinnon. Kokonaisen tutkinnon lisäksi voit myös suorittaa yksittäisiä tutkinnon osia. Voit myös täydentää osaamistasi suorittamalla osia muista tutkinnoista esim. ravitsemis-, leipomokonditoria- tai liiketoiminnan aloilta. Pääset oppimaan aidoissa ravintolaympäristöissä osallistuessasi asiakkaille järjestettävään ravintola- ja juhlapalvelutoimintaan. Voit edetä osaamisellasi jopa valtakunnallisiin ja kansainvälisiin kilpailuihin.
Tutkinnosta valmistuttuasi voit työskennellä esimerkiksi annosruoka- tai à la carte -ravintolassa, henkilöstöravintolassa, pitopalvelussa sekä kunnan tai kaupungin ruokapalvelun yksikössä.
Tutustu tutkinnon sisältöönSopiiko tämä tutkinto minulle?
Tämä tutkinto sopii sinulle, jos olet jo käynyt ravintola- ja catering-alan perustutkinnon (kokki) tai olet kerryttänyt itsellesi sitä vastaavat tiedot ja taidot työelämässä sekä työskentelet jo alalla tällä hetkellä. Tutkinto sopii hyvin sinulle, jos haluat lisätä osaamistasi tai osoittaa jo hankkimasi osaamisen ja edetä urallasi.
Miten ja missä voin opiskella?
Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 1 – 1,5 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia).
Opinnot toteutetaan monimuotokoulutuksena pääosin työssä oppien sekä verkko-opintoina työn ohessa. Opintojen tukena käytetään Pinja-oppimisympäristöä. Opiskelun aloitusajankohta ja tarkempi sisältö sovitaan opiskelijaksi valinnan jälkeen kanssasi henkilökohtaisesti. Tutkinto on myös mahdollista suorittaa oppisopimuksella.
Kysy lisää!
Salonen SusannaOpettaja
Järvenpää, Sibeliuksenväylä 55
Keudan HakeutumispalvelutOta yhteyttä
Keuda

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä
Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...
Yhteystiedot
Keuda
Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ruokapalvelujen ammattitutkinto (150 osp) täytä seuraavat tiedot: