Rakennusalan perustutkinto, maarakennuskoneenkuljettaja tai maarakentaja

Maarakennuskoneenkuljettajana olet monitaitoinen maarakennusalan ammattilainen. Osaat käyttää ja huoltaa erilaisia työkoneita, kuten pyörä- tai tela-alustaisia kaivinkoneita, traktorikaivureita, pyörä- ja pienkuormaajia sekä erilaisia maansiirtokoneita traktorista kuorma-autoon. Työskentelet maarakennustyömailla ja rakennuskohteissa sekä saneeraus- että uudistöiden parissa. Vastuullinen ja tarkka työ koneiden parissa edellyttää alalle soveltuvaa terveydentilaa.
Maarakentajana hallitset perusteet maarakennustöistä. Lisäksi sinulla on kyky asentaa kunnallisteknisiä järjestelmiä, kuten sade- ja jätevesijärjestelmiä sekä vesijohtoja. Maarakentajana osaat toimia kaivukoneiden ohjaajana ja noudattaa oikeita työtapoja ja materiaaleja. Tämän lisäksi sinulla on valmiudet työskennellä erilaisissa rakennusprojekteissa, kuten asuin-, työpaikka- ja vapaa-ajan tilojen rakentamisessa sekä liikenne- ja ympäristörakenteiden parissa.
Keudassa pääset työskentelemään käytännönläheisiin oppimisympäristöihin. Opintojen aikana voit tutustua alan tekijöihin ja löytää tulevan työnantajasi laajasta yritysverkostostamme. Tulet tutustumaan alan yrityksiin sekä vierailemaan alan tapahtumissa ja messuilla. Sinulla on mahdollisuus myös kansainvälisyysjaksolle.
Tutkintoon kuuluu myös talonrakennuksen osaamisala, jonka opetusta on tarjolla toisissa toimipisteissä. Tutustu koko tarjontaan koulutushaussa.
Tietoa koulutuksesta
Ajankohta ja kesto
Opintojen aloitus sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Opintojen alussa kanssasi tehdään yksilöllinen opiskelusuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Opintojen kesto tarkentuu henkilökohtaisessa suunnitelmassa.
Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia).
Maarakennuskoneenkuljettajan opintoja on tarjolla sekä lähiopiskeluna että monimuoto-opiskeluna. Lähiopetus on pääsääntöisesti arkisin klo 8.15-15.00.
Maarakentajan opintoja on tarjolla sekä lähiopiskeluna että monimuoto-opiskeluna. Lähiopetus on pääsääntöisesti arkisin klo 8.15-15.00. Monimuoto-opiskelussa työpaikalla oppiminen toteutuu toukokuulta lokakuulle ja yksilöllisen opintopolun mukaan. Koulutuksen aloitusajankohdat ovat elokuu, lokakuu, tammikuu ja maaliskuu.
Opiskelumuoto
Lähiopiskelu
Lähiopiskelussa hankit osaamistasi oppilaitoksen oppimisympäristöissä. Lisäksi opiskelu voi sisältää esim. itsenäisiä- ja ryhmätyötehtäviä sekä verkko-opiskelua. Täydennät lähiopiskelua henkilökohtaisen suunnitelman mukaan työelämässä oppien. Saat palautetta osaamisesi kehittymisestä opettajalta ja työpaikan ohjaajalta. Kun olet saavuttanut ammatillisen osaamisesi, osoitat sen näytössä työpaikalla käytännön työtilanteissa. Opintojen ajaksi voidaan solmia oppisopimus tai koulutussopimus.
Monimuoto-opiskelu
Monimuoto-opiskelussa hankit osaamistasi erilaisissa oppimisympäristöissä ja eri tavoilla. Opiskelu voi sisältää esim. lähi- ja etäopiskelua, verkossa opiskelua sekä itsenäistä ja ryhmässä opiskelua. Täydennät opiskelua henkilökohtaisen suunnitelman mukaan työelämässä oppien. Saat palautetta osaamisesi kehittymisestä opettajalta ja työpaikan ohjaajalta. Kun olet saavuttanut ammatillisen osaamisesi, osoitat sen näytössä työpaikalla käytännön työtilanteissa. Opintojen ajaksi voidaan solmia oppisopimus tai koulutussopimus. työnantajan kanssa.
Opiskele oppisopimuksella tai koulutussopimuksella
Kiinnostaako työpaikalla tapahtuva oppiminen? Oppisopimus ja koulutussopimus tarjoavat mahdollisuuden yhdistää työelämän ja opiskelun. Töitä tekemällä hankit osaamista. Lue lisää oppisopimuksesta ja koulutussopimuksesta.
Kenelle koulutus sopii
Koulutus sopii kaikille kiinnostuneille, jotka täyttävät koulutuksen edellytykset.
Edellytykset opiskelulle
Hakiessasi tähän koulutukseen sinun tulee täyttää tekniikan alan tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset.
Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa.
Lue lisää kielitaitovaatimuksista, edellytyksistä ja muista opiskelijavalintakriteereistä.
Kustannukset
Koulutus on maksuton.
Opiskelija saa Keudalta suojavaatteet sekä -kengät.
Jos sisällytät tutkintoosi ammattipätevyysopinnot (valinnainen tutkinnon osa), kustannuksia tulee C-ajo-oikeuden hankkimiseen liittyen noin 300-400 € (lääkärintodistuksen hankkimisen kulut ja tutkintomaksut) muille kuin oppivelvollisille. Tutkinto ei sisällä B-ajo-oikeutta. Ammattipätevyysopintojen aloittamisen edellytyksenä on B-ajo-oikeus ja pakollisten tutkinnon osien hyväksytty suorittaminen.
Ota yhteyttä
Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä
Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...
Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä