Sivuston käyttötapa: Mobiili

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto | Luonto-ohjaaja, Northern Outdoors

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Syksyllä / Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / Jatkuva haku
   
Perho
Ammatilliset perustutkinnot

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto | Luonto-ohjaaja, Northern Outdoors

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto | Luonto-ohjaaja, Northern Outdoors | Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto | Luonto-ohjaaja, Northern Outdoors

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon suorittaneella on laaja-alainen osaaminen luonto- ja ympäristöalalta ja erikoistuneempi osaaminen luonto-ohjaukseen. Tutkinnon suorittanut osaa toimia kestävällä tavalla ja huolehtia turvallisuudesta omalla toimialallaan.

Tutkinnon suorittanut voi toimia luontoalan yrittäjänä tai oppaana luontomatkailussa esim. safareilla, erilaisilla vaelluksilla, metsästys- tai kalastusoppaana, metsästyksen johtajana/ohjaajana. Myöskin luonto-alan kauppa tarjoaa runsaasti yrittämis- ja työllisyysvaihtoehtoja.

Riistasuuntautunut osaa tehdä riistanhoitotyötä, käsitellä saalista asianmukaisesti ja metsästää. Opiskelija voi valita joko luontomatkailun tai riista-alan opintokokonaisuuksia.

Luontoalan osaamisalan suorittanut luonto-ohjaaja osaa toimia luontoon liittyvissä käytännön ohjaustehtävissä. Hän omaa hyvät tiedot luonnosta ja sen ilmiöistä. Hän osaa kertoa ryhmälle luonnosta ja huolehtia ohjaustoiminnassa tarvittavista välineistä. Hän osaa huolehtia ryhmän turvallisuudesta ja toimia ja asiakaslähtöisesti.

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon sisältö

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Ammatillisista tutkinnon osista pakollisia on 75 osp ja valinnaisia 70 osp.

Toteutus

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta ja työssäoppimista matkailu- tai riista-alan yrityksissä Suomessa ja ulkomailla suuntautumisen mukaan. Opiskelijoiden on mahdollista tehdä työssäoppimiset tai sopia oppisopimuksesta Lapin kumppanuuspaikkojen yritysten kanssa. Muu tutkinnon osat joko lähiopetusryhmässä tai monimuotokoulutuksena henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan.

Hakeminen ja kelpoisuus

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto | Luonto-ohjaaja, Northern Outdoors? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto järjestää ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille Kokkolassa, Kälviällä, Kannuksessa, Kaustisella, Perhossa ja Toholammilla. Koulutustarjonta muodostuu ammatillisesta peruskoulutuksesta sekä ammatilliseen koulutukseen ohjaavista ja valmistavista opinnoista. Kpedussa opiskelijalla on lukuisia eri tapoja saavuttaa sellainen ammattiosaaminen,jolla oikeasti pärjää työelämässä. Valittavana on...


Lue lisää oppilaitoksesta Keski-Pohjanmaan ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Närvilänkatu 8
67100 Kokkola

 Näytä puhelinnumero
www.kpedu.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto | Luonto-ohjaaja, Northern Outdoors täytä seuraavat tiedot: