Sivuston käyttötapa: Mobiili

Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto

Hämeen ammatti-instituutti
Yhteenveto
2 vuotta
suomi
Tiedustele koulutuksen järjestäjältä
   
Monimuotokoulutus
Hämeenlinna
Ammattitutkinnot

Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto

Lihanjalostajan ammattitutkinto, Hämeen ammatti-instituutti

Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto

Hämeen ammatti-instituutissa elintarvikejalostuksen ammattitutkinnon voi suorittaa seuraavilla osaamisaloilla

  • Alkoholijuomien valmistus
  • Liha-ala
  • Meijeriala

Alkoholijuomien valmistuksen osaamisala

Elintarvikejalostuksen ammattitutkinnon, alkoholijuomien osaamisalan suorittaminen antaa valmiudet toimia yrittäjänä tai työntekijänä tilaviiniyrityksessä, pienpanimossa tai tislaamossa.

Koulutuksessa perehdytään alkoholijuomien pientuotantoon, alan lainsäädäntöön ja tilaviinien prosessiosaamiseen.

Opetus on monimuotoista ja se koostuu lähiopetuksesta Lepaan viinitilalla 2-5 päivänä kuukaudessa, etäopiskelusta verkossa, opintoretkistä ja yritysvierailuista.

Ammattimaiseen tuotantoon suunnitellut tilat ja laitteet antavat hyvät lähtökohdat opintoihin sekä näkökulman tilaviiniyrittäjänä toimimiseen.

Liha-alan osaamisala

Koulutuksen tavoitteena on pienimuotoista lihanjalostusta harjoittavan yrittäjän tai yrityksen henkilöstön ammattitaidon ja -tiedon syventäminen ja kehittäminen. Lisäksi on mahdollisuus yrittäjävalmiuksien parantamiseen sekä yrityksen ja tuotteistuksen kokonaisvaltaiseen kehittämiseen.

Tutkinto painottuu pääasiassa suorittajan työtehtävien taidollisen osaamisen arviointiin. Ammattitutkinto suoritetaan osoittamalla ammattitaito näyttötilaisuudessa käytännön työtehtävissä.

Koulutus soveltuu hyvin pienimuotoista lihanjalostusta harjoittaville yrittäjille ja henkilöstölle. Pohjatiedoiksi suositellaan alan työkokemusta tai elintarvikealan perustutkintoa.

Meijerialan osaamisala

Koulutuksen tavoitteena on pienimuotoista maidonjalostusta harjoittavan yrittäjän tai yrityksen henkilöstön ammattitaidon ja -tiedon syventäminen ja kehittäminen. Tutkinto antaa valmiudet toimia yrittäjänä tai työntekijänä pienehköissä maidonjalostusyrityksissä. Pohjatiedoiksi suositellaan alan työkokemusta tai elintarvike-alan perustutkintoa.

Koulutuksessa perehdytään maitotuotteiden pientuotantoon, alan lainsäädäntöön ja tuotteiden valmistusprosessien osaamiseen.

Opiskelu on monimuotoista. Meijerialan toimipisteessä on opetusmeijeri, joka toimii myös koulutusympäristönä. Lähiopetus on 2-5 päivän jaksoissa. Etäjaksoilla opiskellaan verkon avulla.

Ammattitutkinto suoritetaan osoittamalla ammattitaito näyttötilaisuudessa käytännön työtehtävissä.

Hakeminen

Lisätiedot koulutuksista ja opintoihin hakemisesta oppilaitoksen omilta verkkosivuilta.

Tutkinto / todistus

Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto

Kustannukset

Tutkinto voidaan suorittaa oppisopimuksena tai yrittäjän oppisopimuksena, jolloin tutkinnon suorittaminen ja valmistava koulutus ovat maksutonta tutkinnon suorittajalle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Hämeen ammatti-instituutti

Hämeen ammatti-instituutti

Hämeen ammatti-instituutti (HAMI) on monialainen toisen asteen oppilaitos, jossa ammatillisen perustutkinnon voi suorittaa elintarvike-, maatalous-, metsä-, puutarha- ja viheralalla. Oppilaitoksessa on tarjolla useita ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. HAMI järjestää myös kaikille avointa lisä- ja täydennyskoulutusta sekä asiakaskohtaista tilauskoulutusta. Hämeen ammatti-instituutti on...


Lue lisää oppilaitoksesta Hämeen ammatti-instituutti ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Hämeen ammatti-instituutti

Visamäentie 35
13100 Hämeenlinna

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto täytä seuraavat tiedot: