Ammatilliset perustutkinnot

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki tai laivakokki

Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+3 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+3 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki tai laivakokki

kokki tai laivakokki

Olitpa kokkina maalla tai merellä, ymmärrät erilaiset ruokagenret, ja niiden ominaispiirteet. Riippuen suuntautumisestasi voit työskennellä joko á la carte -, tilaus- ja juhla- tai pikaruokaravintoloissa. Työssäsi tarvitset esteettistä silmää, yhteistyökykyä, luovuutta, paineensietokykyä ja hyvää fyysistä kuntoa.

Opintojen sisältö

Kaikille pakolliset tutkinnon osat

  • Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus

Lisäksi valitset valinnaista tutkinnon osista, joita ovat esim.

  • Á la carte -ruoanvalmistus 
  • Kahvilapalvelut
  • Katu ja pikaruokapalvelut
  • Suurkeittiön ruokatuotanto
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus
  • Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot
  • Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen
  • Huippuosaajana toimiminen
  • Tutkinnon osa jostain toisesta perustutkinnosta, lukiosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta ja ammattikorkeakoulusta

Laivatalousopinnot - laivakokki

Ravintola- ja catering-alalla voit hakea suorittamaan Laivatalouspalvelut -tutkinnon osan, jonka laajuus on 20 osaamispistettä. Laivatalouspalveluopinnot suoritettuasi voit hakea Trafilta laivakokin tai talousapulaisen pätevyyskirjaa. Pätevyyskirjan saatuasi voit työskennellä rahti- ja matkustaja-aluksilla.

Kokkina tai laivakokkina työpaikkojasi voivat olla

  • ravintolat niin maalla kuin merellä
  • henkilöstöravintolat ja laivojen messit
  • suurkeittiöt
  • pikaruokapaikat ja kahvilat
  • catering-alan yritykset
  • oma yritys

Seuraavat toteutukset

Tulossa 3 toteutusta

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Kotka
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Joustavasti

  • Oppisopimuskoulutus
  • Kotka
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Syksy

  • Lähiopetus
  • Kotka
  • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Hakeminen

Hakiessasi kokin tai laivakokin koulutukseen huomioi seuraavat terveydelliset rajoitteet, jotka voivat vaikuttaa mahdollisuuksiisi työskennellä alalla:

  • tuki- ja liikuntaelinten sairaudet
  • käsi-ihottumat
  • oireinen epilepsia tai muut tasapainoon vaikuttavat sairaudet
  • ruoka-aineallergiat

Perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot sekä tutkinnon osat jatkuvassa haussa. Opintoihin voi hakea ympäri vuoden. Opintojen aloituspäivä sovitaan erikseen.

Opiskelu oppisopimuskoulutuksena: opiskelu perustuu työsuhteeseen, maksutonta opiskelijalle ja työnantajalle,  sovi koulutuksesta työpaikan kanssa (uusi työsuhde tai voimassa oleva)

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, kokki

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki tai laivakokki? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto
Kymenlaaksonkatu 29
48100 Kotka

Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto | Ekami

Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto on monialainen toisen asteen ammatillinen oppilaitos. Ekami järjestää ammatillista koulutusta neljällä kampuksella Kotkassa ja Haminassa. Lähes 350 ekamilaista auttaa yli 7000 opiskelijaa kehittymään tekijöiden tekijöiksi, oman alansa ammattilaisiksi. Ekamissa ammattiin opiskelu on hyvä valinta – olitpa nuori tai...

Lue lisää oppilaitoksesta Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu