Sivuston käyttötapa: Mobiili

Elintarvikealan perustutkinto

Careeria
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.
suomi
Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Porvoo
Ammatilliset perustutkinnot
Careeria - Huomisen tekijöille - Katso koulutukset

Elintarvikealan perustutkinto


Koulutuksen hyödyt

Leipuri-kondiittori valmistaa kahvi- ja ruokaleipiä sekä konditoriatuotteita kuten kakkuja, leivoksia ja wienerleipiä. Työpaikkana voi olla leipomo, konditoria, teollisuusleipomo, kahvila, suurtalous- ja ravintola-alan toimipiste tai pitopalveluyritys.

Leipomossa työskennellään paljon käsillä, joskin teollisuusleipomoissa hyödynnetään myös paljon teknologiaa. Myös opinnot ovat hyvin käytännönläheisiä. Tuotteiden valmistamisen lisäksi opintojen aikana omaksutaan mm. laatutietoinen ja hygieniavaatimusten mukainen työskentelytapa.

Automatisoitumisen myötä kysyntää on erityisesti ammattitaitoisille työntekijöille, jotka hallitsevat automatisoidun teollisuusprosessin ja uuden tekniikan.

Careeriassa opiskeleminen maistuu hyvältä ja tarjoaa eväitä elämään!


Koulutuksen sisältö

Elintarvikealan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat (115 osp)

  • Elintarviketuotannossa toimiminen, 35 osp
  • Leipomoalan prosessien ohjaus ja käynnissäpito, 20 osp
  • Ruokaleipätuotteiden valmistus, 20 osp
  • Kahvileipätuotteiden valmistus, 20 osp
  • Konditoriatuotteiden valmistus, 20 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (30 osp)

  • Leipomoeinesten valmistus, 15 osp
  • Elintarvikkeiden valmistajana kansainvälisessä ympäristössä, 15 osp
  • Leipomoalan erikoistuotteiden valmistus, 15 osp
  • Leipomotuotteiden pakkaustoiminnot, 15 osp
  • Yritystoiminnan suunnittelu, 15 osp
  • Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen, 5 osp
  • Yrityksessä toimiminen, 15 osp
  • Huippuosaajana toimiminen, 15 osp
  • Tutkinnon osa tämän tutkinnon elintarviketeknologian osaamisalalta tai liha-alan osaamisalalta, 15 osp
  • Paikallisiin ammattitaitovaatimuksiin perustuva tutkinnon osa, 5–15 osp
  • Tutkinnon osa toisesta ammatilisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 5–15 osp
  • Korkeakouluopinnot, 5–15 osp
  • Yhteisten tutkinnon osien osa-alueita, lukio-opintoja tai muita jatko-opintovalmiuksia tukevia opintoja, 1–25 osp

Yhteiset tutkinnon osat (35 osp)

  • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, 11 osp
  • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen, 6 osp
  • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen, 9 osp
  • Yhteisten tutkinnon osien valinnaiset osaamistavoitteet, 9 osp

Lue lisää tutkinnosta ePerusteista > https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/6749302

Opetus- ja tutkintokieli on suomi.


Käytännön toteutus

Koulutus koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta. Koulutus on päätoimista ja päivittäinen koulutusaika on pääsääntöisesti arkisin klo 8 - 16 välisenä aikana. Lähiopetus tapahtuu Porvoossa Careeriassa osoitteessa Perämiehentie 6. Työelämässä oppimisen ajat sovitaan työpaikan kanssa koulutuksen aikana.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) jossa huomioidaan opiskelijan aiempi koulutus ja työkokemus.

Näytöt suoritetaan koulutuksen edetessä henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.


Valintakriteerit ja hakuohjeet

Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten esim. alan vaatimaa terveyttä ja toimintakykyä. Opetuskieli on suomi, joten suomen kielen taidon tulee olla riittävä.

Hakeminen


Kenelle?

Koulutus on suunnattu leipuri-kondiittorin työtehtävistä kiinnostuneille henkilöille.

Laita hakemus koulutukseen, mikäli sinulla on asiakaspalveluhenkisyyttä ja riittävä suomen kielen taito, pystyt fyysiseenkin työhön ja itsenäiseen työskentelyyn, lisäksi tulet toimeen monenlaisten ihmisten kanssa. Olet iloinen ja energinen. Täsmällisyys ja ripeys ovat avainsanoja työssä onnistumisessa.

Tutkinto / todistus

Elintarvikealan perustutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Elintarvikealan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Careeria

Careeria

Edupoli ja Point College ovat yhdistäneet voimansa. Vuoden 2019 alusta lähtien uusia uria tarjoaa Careeria. Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi,...


Lue lisää oppilaitoksesta Careeria ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Careeria

Lämmittäjänkatu 2
00880 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.careeria.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Elintarvikealan perustutkinto täytä seuraavat tiedot: