Reseexpert (flerform)

Axxell
Yhteenveto
ruotsi
31.8.2023
   
Lähiopetus
Turku
Ammatilliset perustutkinnot

Reseexpert (flerform)

Studera turism flexibelt!

Världen förändras och turismen, världens största näring med jobbmöjligheter inom både rese- och besöksnäringen, med den. Nu har du chansen att vara med och påverka vilka riktningar branschen tar. Fortsättningsvis kommer branschen att ha behov av kompetent och utbildad personal. Hos oss kan du avlägga en grundexamen inom turismbranschen. Utbildningen är flexibelt uppbyggd och du har även möjlighet att delta i teoriundervisningen på distans. Detta innebär att det geografiska avståndet inte ska vara ett hinder att kunna studera. Studierna inleds i slutet av augusti 2023. Närstudierna förverkligas i Åbo. Vill du börja jobba inom turismbranschen eller få papper på vad du redan kan? Då är den här utbildningen för dig!

Utbildningen är flexibelt uppbyggd och kompetensområdet är försäljning av resetjänster. När du avlagt examen får du titeln reseexpert. Turismbranschen behöver fortsättningsvis utbildad personal, speciellt nu då det förutspås att resorna i hemlandet kommer att öka.

Du blir turistbranschens informations- och försäljningsexpert. Typiska arbetsplatser är kommunens/stadens turistinformation, hotell, trafikföretag och försäljningskontor; platser som kunderna vänder sig till för att få professionell service då de planerar och bokar sin resa. En av de viktigaste egenskaperna är att kunna beakta kundernas behov och att hjälpa dem att hitta den resa eller upplevelse de söker. Du blir expert på att planera, produktifiera, marknadsföra och sälja resetjänster.

Vi erbjuder även möjligheten att få titeln Receptionist.  Läs mera om receptionist-utbildningen.

Studera turism – Vi skapar ditt drömyrke tillsammans!

Under utbildningen följer du en personlig studieplan, som lämpar sig just för dig och där ditt kunnande tas i beaktande. De enda förkunskaper som krävs är grundskoleexamen. Den beräknade studietiden är ca. 2 år, men tidigare arbetserfarenhet och studier kan förkorta studietiden. Utbildningen förverkligas genom närstudier 2 dagar/vecka (torsdag och fredag dagtid), fjärrundervisning, distansstudier och utbildning enligt utbildningsavtal. I utbildningen används inlärningsplattformen Itslearning. Närstudierna förverkligas i Åbo.

Undervisningsspråket är svenska, men examen kan avläggas på svenska eller finska. Utbildningen är gratis för den studerande. Avgifter kan tillkomma för studiematerial och –resor.

Utbildningen är en andra stadiets yrkesutbildning och förhandskrav finns inte. Däremot kräver studierna tid samt intresse och lämplighet för yrket. Utbildningen lämpar sig för den som redan jobbar inom branschen, men saknar helt eller delvis examen. Den lämpar sig också för den som vill uppdatera och fördjupa sitt kunnande samt för den som vill byta bransch.

Det är möjligt att studera på läroavtal. Kontakta läroavtalsinspektör Anders Levin, anders.levin@axxell.fi, tfn 044 739 7782.

Efter avklarad examen har du även möjlighet till att studera vidare på högskola eller universitet.

Studierna är heltidsstudier. Närmare information om stöd och förmåner under utbildningstid ger Folkpensionsanstalten, Koulutusrahasto, fackföreningar, TE-byrån och Koulutusneuvonta tfn. 0295 020 702 e-post: koulutusneuvonta@te-toimisto.fi. Om du är arbetslös skall du kontakta te-byrån innan du ansöker till utbildningen

Daniela har en grundexamen i turism och har avlagt sin examen vid Axxell. Numera jobbar hon som kundrådgivare vid Finavia. Daniela trivs med att jobba inom resebranschen och för henne var det ett självklart val att studera turism. Här kan du läsa en intervju med Daniela.

Studera turism nu för snart smäller det!

Turismbranschen håller andan inför att pandemin lättar. Kompetent personal har hunnit söka sig till andra branscher. Läget är ypperligt för nya krafter att utbilda sig. Turismen går på sparlåga i världen medan coronapandemin fortsätter härja. Men vad händer när vi kan röra på oss i samhället och resa igen? Turismen kommer att explodera i något skede och sen när det smäller så smäller det! Läs mera om turismens framtid här!

#axxellturism

Ta del av våra vardag på Instagram-där kan du följa med på våra resor och äventyr i branschen!  

Kostnader

Utbilningen är gratis.

Beställ information

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Reseexpert (flerform)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Axxell

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...


Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Axxell yhteystiedot

Axxell

Ratakatu 75
10300 Karjaa

 Näytä puhelinnumero
www.axxell.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Reseexpert (flerform) täytä seuraavat tiedot: