Omsorgsassistent

Axxell
Yhteenveto
ruotsi
   
Karjaa
Ammatilliset perustutkinnot

Omsorgsassistent

En ny utbildning till omsorgsassistent startar i Karis i mars 2023!

Utbildningen är för dig som tycker om att arbeta med människor i ett arbete som är praktiskt med betoning på grundvård och socialt umgänge inom äldreomsorg.

Till en omsorgsassistents arbetsuppgifter hör att stöda och hjälpa t.ex. äldre i hemvården eller i olika servicebostäder. Till arbetsuppgifterna hör att assistera vid grundvården som t.ex. hygien, matsituationer, klädvård, på- och avklädning, städning samt att uträtta olika ärenden.

Till en omsorgsassistents uppgifter hör också att stöda upprätthållandet av kundernas funktionsförmåga genom att t.ex. ordna olika aktiviteter, promenader, läsa eller diskutera med kunden samt att stöda aktiviteter som ökar den sociala samvaron.

Utbildningstiden är ca. 1 år, sammanlagt 60 kompetenspoäng (räknas som heltidsstudier). Utbildningen består av två perioder av närstudiedagar i skolan (ca.1-3 dagar/vecka), distansstudiedagar (självstudier) samt utbildning på arbetsplats (praktik). De som har en arbetsplats arbetar under handledning av en av arbetsgivaren utsedd handledare.

När du avlagt denna delexamen har du avlagt två obligatoriska examensdelar ur närvårdarexamen: Att främja utveckling och delaktighet 25kp och Att främja äldres delaktighet 35kp. Efter detta finns det en möjlighet för dig att fullfölja studier till en närvårdarexamen.

Utbildningen är kostnadsfri. Utbildningen börjar 14.3.2023 och beräknas vara slutförd i februari 2024, eller individuellt enligt egen utvecklingsplan för kunnande.

Det finns möjlighet till läroavtal ifall du har en anställning. Ifall du är arbetslös arbetssökande kan du kontakta din te-byrå för att utreda möjligheten att studera.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri

Beställ information

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Omsorgsassistent? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Axxell

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...


Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Axxell yhteystiedot

Axxell

Ratakatu 75
10300 Karjaa

 Näytä puhelinnumero
www.axxell.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Omsorgsassistent täytä seuraavat tiedot: