Närvårdare, delexamen

Axxell
Yhteenveto
ruotsi
Kevät
   
Lähiopetus
Karjaa
Ammatilliset perustutkinnot

Närvårdare, delexamen

Är du redan närvårdare men vill studera ett annat kompetensområde?

Har du en grundexamen inom social- och hälsovårdsbranschen från tidigare och vill studera ett kompetensområde till är det möjligt hos oss. Vi erbjuder studier inom följande kompetensområden:

  • vård och rehabilitering av äldre
  • pedagogisk verksamhet och vård av barn och unga
  • mentalhälsoarbete och missbrukarvård
  • sjukvård och omsorg
  • arbete med personer med funktionsnedsättning

Studierna kan ske på olika orter beroende på kompetensområde. Vissa kompetensområden ordnas på flera orter.

Är du intresserad att studera på läroavtal kan du kontakta Klara Roos (Nyland), tfn 044-739 7359 eller klara.roos@axxell.fi eller Anders Levin (Åboland), tfn 044-739 7782 eller anders.levin@axxell.fi för vidare information.

Innehåll

Studierna omfattar 2 obligatoriska examensdelar och förverkligas som närstudier, distansstudier och inlärning på arbetsplats. Närstudierna infaller en dag per vecka under givna veckor. Utbildning på arbetsplats ordnas på arbetsplatser inom social- och hälsovården. Examensdelarna inleds vecka 2 och vecka 33 varje läsår. Beroende på ditt kunnande och möjligheter kan det vara möjligt att hoppa på utbildningen när som helst under våren.

Krav på hälsa och funktionsförmåga

Enligt lagen om yrkesutbildning(531/2017) kan en studerandes hälsotillstånd eller ett tidigare beslut om indragning av studierätt påverka/hindra antagning som studerande vid Axxell inom social- och hälsovårdsbranschen, pedagogisk verksamhet och handledning och sjöfart. De hälsokrav som gäller respektive bransch samt bestämmelser om indragning av studierätten hittar du här.

Studerande som antagits till utbildning inom social- och hälsovårdsbranschen eller pedagogisk verksamhet och handledning skall på begäran visa upp ett utdrag ur straffregistret inför inlärning i arbete-perioder där de i väsentlig grad kommer i kontakt med minderåriga. Utdrag ur straffregistret uppvisas åt handledande läraren.

Kostnader

Utbildningen är gratis för den studerande, men kostnader för t.ex. studiematerial kan tillkomma.

Beställ information

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Närvårdare, delexamen? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Axxell

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...


Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Axxell yhteystiedot

Axxell

Ratakatu 75
10300 Karjaa

 Näytä puhelinnumero
www.axxell.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Närvårdare, delexamen täytä seuraavat tiedot: