Kultaseppä (ammattitutkinto)

Axxell
Yhteenveto
suomi
   
Espoo
Ammattitutkinnot

Kultaseppä (ammattitutkinto)

Opiskele kultasepäksi (taideteollisuusalan ammattitutkinto) - uusi koulutus alkaa lokakuussa 2022!

Koulutus keskittyy korujen valmistukseen huomioiden tuotesuunnittelun, asiakastyön, korusuunnittelun ja kiven istutuksen. Opiskelijoiden odotetaan rakentavan/vahvistavan alan verkostoja sekä työskentelevän tuotteiden markkinoinnin ja kaupallistamisen parissa. Taideteollisuusalalla painotetaan vastuullisuutta, työhyvinvointia sekä jatkuvaa oppimista ja itsensä kehittämistä

Koulutus on suunnattu sinulle, jolla on jo alan perustutkinto ja/tai työkokemusta. Järjestämme myös alan peruskoulutusta, jos sinulla ei ole alan koulutusta eikä paljon työkokemusta, katso lisää artesaani, kultasepän ala (ruotsiksi). Koulutus järjestetään monimuotokoulutuksena, johon sisältyy lähiopetusta, etäopiskelua ja työpaikalla oppimista. Lähiopinnot toteutetaan 2-3 viikonloppuna kuukaudessa. Etäopiskelu tapahtuu Itslearning-oppimisalustalla. Koulutuksen kesto on noin puolitoista vuotta. Opiskelijan aikaisempi kokemus ja osaaminen otetaan huomioon ja tämä voi vaikuttaa koulutuksen pituuteen.

Lähiopinnot toteutetaan pääasiallisesti Axxell Överbyyn kultasepänalan pajassa, luokkahuoneessa sekä tietokoneluokassa. Teorialuennot pohjautuvat tutkinnonosiin ja koulutus sisältää paljon etäopiskelua. On tärkeää, että opiskelijalla on mahdollisuus pajatyöskentelyyn myös koulun ulkopuolella koska koulun tilojen käyttö on rajallista. Oppimateriaalin kieli vaihtelee ja on saatavilla, suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi tilanteesta ja lähteestä riippuen.

Tutkinnon muodostuminen

Pakolliset tutkinnon osat

 • Moniammatillisessa toimintaympäristössä työskentely, 10 osp
 • Kultasepänalan tuotteen valmistaminen, 45 osp
 • Kivenistutus, 45 osp

Valinnaiset tutkinnon osat

 • Tuotteen suunnitteleminen 40 ops
 • Tuotteiden markkinointi ja kaupallistaminen 10 osp

Lisätietoa taideteollisuusalan perusteista https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4685456/reformi/tiedot

Tervetuloa kultaseppä-koulutuksen haastatteluun

Järjestämme haastattelutilaisuuden elokuun lopulla ja syyskuun alussa. Ajankohta ilmoitetaan erikseen jokaiselle hakijalle.

Portfolio

 • Tuo mukanasi portfolio, jonka voit jättää meille. Kerää portfolio, jossa on enintään 10 työnäytettä kultasepäntöistä A4-muodossa. Liitä mukaan tuotteen nimi, valmistusvuosi ja valmistustapa sekä lyhyt kuvaus tuotteesta ja projektista, joka osoittaa sinun osaamisesi ja tason, jolla olet tällä hetkellä.
 • CV
 • Motivaatiokirje
  • Mitä ja missä olet opiskellut
  • Miten taustasi sopii koulutukseen
  • Kerro valmiuksistasi monimuoto-opintoihin, jotka sisältävät opetusta ja viestintää erilaisten verkkoalustojen kautta, itsenäiseen työskentelyyn sekä yhteistyöhön ja kollegiaaliseen oppimiseen
  • Kuvaile työ- ja urasuunnitelmiasi ja kuinka koulutus tukee ja edistää niitä

Tutkinnon perusteet

Lue läpi ja mieti onko jotain niihin liittyvää, josta haluat keskustella. Perusteet löytyvät täältä.

Näyttely

Kultaseppä tutkinnon suorittaneiden opiskelijoiden näyttely Kello- ja korumuseossa Espoossa 5.5-14.6.2022. Lue lisää Instagramissa https://www.instagram.com/becoming_a_goldsmith/ tai Facebookissa Becoming a Goldsmith - Posts | Facebook

Kuvat

Pieni kuva: Christoffer Nyström, näyttötyö, Kultaseppä Tarkkanen

Iso kuva: Torbjörn Grönlund, TG-design

Kostnader

Koulutus maksaa 400€. Koulutusmaksu voidaan maksaa erissä. Työttömät maksavat 50% koulutuksen hinnasta, todistus työttömyydestä esitettävä. Lisäksi myös materiaali- sekä opintokäyntikustannuksia.

Beställ information

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kultaseppä (ammattitutkinto)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Axxell

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...


Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Axxell yhteystiedot

Axxell

Ratakatu 75
10300 Karjaa

 Näytä puhelinnumero
www.axxell.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kultaseppä (ammattitutkinto) täytä seuraavat tiedot: