Artesan, inredning

Axxell
Yhteenveto
ruotsi
16.8.2023
   
Lähiopetus
Espoo
Ammatilliset perustutkinnot

Artesan, inredning

 Har du ett intresse för inredning? Tycker du om att planera utrymmen, jobba med inredningsarbeten och drömmer om att kunna börja jobba med det?

Till utbildningen hör bl.a examensdelarna förverkligande av ett inredningsprojekt, styling, planering och förverkligande av kundarbeten. Du får ett mångsidigt kunnande om bl.a estetik, material, utrymmen, ritprogram. Du lär dig arbeta på olika områden inom inredning.

Artesanen är en yrkesman som känner till och kan utföra inredningsarbeten på ett brett område. Som artesan är du händig, självständig, har initiativförmåga, känner till stilinriktningar, känner till färger och färganvändning, känna till olika material och deras egenskaper.

Utbildningen ordnas som flerformsutbildning. Närundervisning kvällstid, måndag och tisdag kl.16.30-21.15 samt självstudier med distansuppgifter, föreläsningar, studiebesök och ibland också veckoslut. Schemat får man i god tid. I utbildningen ingår även utbildning med utbildningsavtal på arbetsplats.

Åldersgränsen till utbildningen är 18 år.

Kostnad

Utgifter för t.ex. verktyg och arbetskläder kan uppstå. Arbetar du med egna övningsarbeten under utbildningen tillkommer materialkostnader.

Studietid

augusti 2023 - juni 2025.

Observera, att om ditt modersmål är ett annat än utbildningsspråket, behöver du uppvisa tillräckliga kunskaper i språket, till exempel genom ett inteyg eller ett språktest före antagning.

Det är möjligt att studera på läroavtal. Kontakta läroavtalsbyrån vid Axxell, Klara Roos tfn 044 739 7359 eller klara.roos@axxell.fi.

Studiernas uppbyggnad

Studierna består av två yrkesinriktade obligatoriska och fyra valbara examensdelar samt gemensamma ämnen.

Obligatoriska examensdelar:  

  • Produktifiering och kommunikation om kunnandet, 10 kp
  • Genomförandet av inredningsprojekt, 45 kp

De valbara examensdelar som Axxell erbjuder är:

  • Styling av lokaler, 15 kp
  • Planering och utförandet av kundarbete, 15 kp
  • Kundservice och försäljning, 15 kp
  • Design och framställning av produkter, lokaler eller tjänster, 45 kp

Gemensamma examensdelar

  • Kunnande i kommunikation och interaktion
  • Kunnande i matematik och naturvetenskaper
  • Kunnande i samhälle och arbetsliv

I examensdelen Produktifiering och kommunikation om kunnandet lär du dig grunderna i dokumentering, produktifiering och marknadsföring.

I examensdelen Genomförandet av inredningsprojet lär du dig att göra en inredningsplan och allt som ingår i det från första kundmötet till fakturan.

I examensdelen Styling av lokaler lär du dig hur man stylar och fotograferar till exempel bostäder för försäljning.

I examensdelen Planering och utförandet av kundarbete lär du dig både inredningsplanering och hur man förverkligar själva inredningsprojektet för en kund.

I examensdelen Kundservice och försäljning lär du dig hur man kan ställa fram produkter för försäljning och kundbetjäning.

I examensdelen Design och framställning av produkter, lokaler eller tjänster lär du dig göra en inredningsplan som du också förverkligar, kombinerat med annat du lärt dig under studierna som till exempel sömnad.

Du får ett mångsidigt kunnande om bland annat estetik, material, utrymmen, ritprogram. Du lär dig arbeta på olika områden inom inredning.

 

Kostnader

Utgifter för t.ex. verktyg och arbetskläder kan uppstå. Arbetar du med egna övningsarbeten under utbildningen tillkommer materialkostnader

Beställ information

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Artesan, inredning? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Axxell

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...


Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Axxell yhteystiedot

Axxell

Ratakatu 75
10300 Karjaa

 Näytä puhelinnumero
www.axxell.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Artesan, inredning täytä seuraavat tiedot: