Artesaani, kultasepänala

Axxell
Yhteenveto
suomi
14.8.2023
   
Lähiopetus
Espoo
Ammatilliset perustutkinnot

Artesaani, kultasepänala

Opi valmistamaan koruja!

Haluatko oppia toteuttamaan mielenkiintoisia ja toimivia koruja? Meillä saat koulutuksen, joka kattaa koko luovan prosessin ideasta ja tuotekehityksestä tuotteen varsinaiseen valmistukseen. Pääset kehittämään ideoitasi, työskentelemään luovasti ja harjoittelemaan, näkemään ja ymmärtämään, mikä on valmistusprosessissa tärkeää. Ryhdy korujen valmistuksen ammattilaiseksi!

Kultasepän työ perustuu vahvoihin käsityöperinteisiin. Koulutuksen painopiste on korujen tekemisessä ja erityisesti vahvassa teknisessä ammattitaidossa. Opiskelet mm. materiaalituntemusta, erilaisia tekniikoita ja kivien istuttamista.

Opinnot toteutetaan monimuoto opintoina, mikä tarkoittaa lähiopintoja, etäopiskelua, itseopiskelua ja työssäoppimista, eli harjoittelua. Koulutus on pääosin käytännönläheistä ja teoriaopetus on pitkälti integroitu käytännön työhön. Lähiopinnot järjestetään 2 iltana / viikossa, klo. 16.30–21.15 ja noin 1-2 viikonloppua kuukaudessa (perjantai-ilta ja lauantai). Aikataulun saat hyvissä ajoissa.

Koulutus edellyttää omatoimisuutta joko omassa tai koulun työpajassa sekä digitaalisten työvälineiden käyttöä. Koulutuksen ikäraja on 18 vuotta.

Kustannus

Opetus on ilmaista. Harjoitustehtäviä tehdessä tulee materiaalikuluja, myös ammattikirjallisuutta voi tarvittaessa joutua ostamaan.

Opiskeluaika

elokuu 2023- kesäkuu 2025

Koulutus on kaksikielinen (suomi ja ruotsi), osa materiaalista voi olla jommallakummalla kielellä. Jos äidinkielesi ei ole yksi opetuskielistä, sinun on osoitettava, että osaat opetuskielen riittävästi, joko todistuksella tai kielikokeella ennen valintaa.

On myös mahdollista opiskella oppisopimuksella. Ota yhteyttä Axxellin oppisopimustoimistoon Klara Roos puh. 044-739 7359 tai klara.roos@axxell.fi.

Meillä tarjottavat tutkinnonosat

Opinnot koostuvat kahdesta pakollisesta tutkinnonosasta ja neljästä valinnaisesta tutkinnonosasta, eli yhteensä kuudesta tutkinnonosasta. Axxell tarjoaa seuraavat tutkinnon osat, mutta opiskelija voi henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassaan valita myös muita tutkinnon osia, jotka hän suorittaa oppisopimuksella tai koulutussopimuspaikassa.

Pakolliset tutkinnonosat

  • Tuotteistaminen ja osaamisesta viestiminen, 10 osp - opit dokumentoinnin, tuotteistamisen ja markkinoinnin perusteet
  • Jalometallialan tuotteen tai kaiverrustyön valmistaminen 45 osp - opit erilaisia tekniikoita ja suunnttelet ja valmistat korusarjan asiakkaalle tai kohderyhmälle.

Valinnaiset tutkinnonosat

  • Tuotteen, tilan tai palvelun suunnittelu ja valmistaminen 45 osp. - opit kultasepäntyön eri tekniikoita ja työturvallisuutta. Tässä tutkinnon osassa käsitellään myös materiaalioppia ammattihistoriaa, hinnoittelua ja tuotesuunnittelun perusteita.
  • Sormuksia eri tilaisuuksien mukaan 15 osp - opit, miten erityyppisiä sormuksia valmistetaan ja käytetään.
  • Malliston suunnittelu ja toteuttaminen 15 osp - opit suunnittelemaan ja valmistetaan asiakkaalle tai kohderyhmälle korusarja ja kehität teknistä osaamista.
  • Erikoistuminen taideteollisuusalalla, 15 osp. - opit suunnittelemaan ja valmistamaan sarjatuotantoon soveltuvan korun ja kehität omaa teknistä osaamista

 

Kuvat

Suuri kuva: Sholpan Aliyeva, lopputyö

Pieni kuva: Anastasia Filatova, näyttö

Kostnader

opetus on ilmaista, mutta opiskelija maksaa materiaalikustannukset itse. Materiaalikustannukset ovat suunnilleen 500-700€ koko opetusajalta, mutta kustannukset voivat myös olla suuremmat, riippuen opiskelijan itse tekemistä valinnoista.

Beställ information

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Artesaani, kultasepänala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Axxell

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...


Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Axxell yhteystiedot

Axxell

Ratakatu 75
10300 Karjaa

 Näytä puhelinnumero
www.axxell.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Artesaani, kultasepänala täytä seuraavat tiedot: