Ammatilliset perustutkinnot

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja

Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja

Lähihoitaja

Lähihoitaja työskentelee hoito-, huolenpito-, kasvatus- ja kuntouttavissa tehtävissä eri-ikäisten ja eri elämänvaiheissa olevien ihmisten kanssa. Lähihoitaja pyrkii edistämään asiakkaidensa ja potilaidensa terveyttä, toimintakykyä ja hyvinvointia asiakaslähtöisesti ja vastuullisesti. Moniammatillisen yhteistyön lisäksi lähihoitaja hyödyntää työssään alansa monipuolista tietoperustaa. Koulutuksen aikana voi erikoistua työelämän eri alueisiin. Laaja-alainen tutkinto luo edellytykset joustavalle liikkumiselle sosiaali- ja terveydenhuollon erilaisissa työtehtävissä.

Lähihoitajana työskentely on asiakaslähtöistä ja vaihtelevaa. Alalla tarvitaan hyviä vuorovaikutus-, yhteistyö- ja asiakaspalvelutaitoja sekä hyvää ihmistuntemusta. Hyvä fyysinen kunto auttaa jaksamaan vaihtelevassa hoitotyössä. Alan lainsäädäntö asettaa terveydentilavaatimuksia, joihin hyvä tutustua ennen alalle hakeutumista.

Koulutus on SORA-lain säätelemää, hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen.

Lähihoitaja työelämässä

Lähihoitajia työskentelee päiväkodeissa, kouluissa, kotihoidossa, vammaisten ja kehitysvammaisten palvelu- ja toimintakeskuksissa, kuntoutuslaitoksissa, terveyskeskussairaaloissa, palvelutaloissa sekä vanhainkodeissa ja tehostetussa palveluasumisessa.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittanut lähihoitaja on sosiaalihuollon ammattihenkilölaissa ja terveydenhuollon ammattihenkilölaissa nimikesuojattu ja sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusehdot täyttävä ammattihenkilö (Valvira).

Tehtävän ja toimipaikan mukaan työ on joko päivätyötä tai vuorotyötä.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

  • Lähiopetus
  • Sastamala
  • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Sastamala
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Ammatilliset tutkinnon osat

Hoiva-avustajan koulutuksessa suoritetaan kaksi tutkinnon osaa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta: Kasvun ja osallisuuden edistäminen (25 osp) ja ikääntyvien osallisuuden edistäminen (35 osp). Hoiva-avustajat voivat työskennellä sosiaali- ja terveysalan avustavissa tehtävissä ikäihmisten hoivaa tarjoavissa työpaikoissa.

Työ on ihmisläheistä ja edellyttää hyviä vuorovaikutustaitoja. Työssä tarvitaan vastuullisuutta, luottamuksellisuutta ja oma-aloitteisuutta. Hoiva-avustaja ei osallistu lääkehoitoon, eikä ole yksin työvuorossa. Työ on usein vuorotyötä.

Hoiva-avustajaopintojen jälkeen sinulla on mahdollisuus työllistyä hoiva-avustajan tehtäviin tai voit jatkaa opintojasi lähihoitajaksi suorittamalla koko sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (180 osp).

Hoiva-avustajakoulutukseen hakijat kutsutaan soveltuvuuskokeeseen.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, hakeudut koulutukseen toisen asteen yhteishaussa (www.opintopolku.fi). Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto tai haluat muuten täydentää osaamistasi, voit hakea jatkuvassa haussa (haku suoraan oppilaitokseen Sasky.fi/koulutukset).

Tutkinto / todistus

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

Kustannukset

Oppivelvollisuuslain 4 §:ssä tarkoitettu koulutus on opiskelijalle maksutonta sen kalenterivuoden loppuun, jolloin opiskelija täyttää 20 vuotta tai kunnes hän on suorittanut perustutkinnon loppuun.

Jatkuvan haun kautta hakeutuville opiskelijoille kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvälineistä, oppikirjoista tai muusta opiskelumateriaalista sekä mahdollisista opintokäynneistä. Opetus on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman aterian.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Sasky Karkun kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitos
Tulluntie 30
38100 Sastamala

Sasky Karkun kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitos

» Sasky Karkun kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitos somessa Tervetuloa opiskelemaan Sasky koulutuskuntayhtymään Karkkuun! Karkun kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitos sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella luonnon kauniilla paikalla Sastamalan Karkussa. Kulkemaan pääsee junalla sekä Tampereen että Porin suunnasta tai linja-autolla Sastamalan keskustasta. Oppilaitoksessa...

Lue lisää oppilaitoksesta Sasky Karkun kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitos ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu